Евгений Дайнов: Пеевски ще става министър-председател

1
Евгений Дайнов предупреждава за възможни промени в управлението на страната
Евгений Дайнов предупреждава за възможни промени в управлението на страната Снимка: Facebook / Евгений Дайнов

Евгений Дайнов предупреждава за възможни промени в управлението на страната

В ефира на радио "Дарик" и предаването "Без претенции" политологът Евгений Дайнов направи смели прогнози за бъдещето на българската политическа сцена. Според неговия анализ, Делян Пеевски се готви да заеме поста министър-председател, въпреки ниското обществено одобрение.

"Аз предупреждавам от доста време, че Делян Пеевски ще става министър-председател. Той това иска, макар че има 2% одобрение от хората. Това не го вълнува, и това ме учудва, защото очевидно ще става премиер и ще поеме цялата власт чрез контрол над държавните органи и механизми и институции, а не чрез избори", заяви Дайнов.

Политологът изрази загриженост относно начина, по който институциите в страната функционират, твърдейки, че те вече работят в полза на Пеевски. Той подчерта, че за пръв път в историята на България се наблюдава толкова явно нарушаване на съдебната система, визирайки конкретно Апелативния съд.

Дайнов определи текущата ситуация като "преврат" и призова за незабавни действия в случай на официално издигане на кандидатурата на Пеевски за министър-председател. "В момента, в който се обяви кандидатурата на Делян Славчев Пеевски за министър-председател трябва да спрем този преврат", категоричен бе той.

Коментирайки ареста на Джейхан Ибрямов от партията на Ахмед Доган, Дайнов го определи като "съвършено незаконен" и прогнозира възможни нови задържания преди изборите.

Относно отношенията между ГЕРБ и Пеевски, политологът изрази мнение, че в момента Бойко Борисов е под силното влияние на Пеевски. "В момента Бойко Борисов е роб на Пеевски, той ще направи всичко, което му каже Пеевски, включително, Пеевски ще му каже 'с твоя мандат ме издигни за премиер'", коментира Дайнов.

Анализаторът изрази изненада от лекотата, с която ДПС на Доган е било победено и изпаднало в паника. Той припомни свои предишни предупреждения към хората на Доган: "Казвах на хората на Доган – вижте, не може да се разберете с Пеевски, или ще го изкормите или той вас ще ви изкорми. Вие него - политически, той вас - физически".

В заключение Дайнов коментира предстоящите президентски избори в САЩ на 5 ноември, като изрази мнение, че евентуална победа на Доналд Тръмп би имала негативно влияние върху България поради възможни съюзи с лидери като Виктор Орбан, Владимир Путин и Александър Вучич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари