Естонски национал подсилва волейболния "Дунав"

0
Маркус Кеел ще подкрепи русенския отбор с международния си опит
Маркус Кеел ще подкрепи русенския отбор с международния си опит Снимка: ВК "Дунав" Русе / VC "Dunav" Ruse / Facebook

Маркус Кеел ще подкрепи русенския отбор с международния си опит

Естонският национален състезател Маркус Кеел официално се присъедини към волейболния отбор на "Дунав" (Русе).

Новината бе съобщена от русенския клуб на тяхната официална страница в социалната мрежа Фейсбук. С това русенският тим продължава да подсилва състава си след класирането си за волейболния елит на България.

Маркус Кеел е на 29 години, висок е 193 сантиметра и играе на поста разпределител. Впечатляващата му кариера включва участия в първенствата на Естония, Австрия, Белгия, Финландия и Иран. През последния сезон Кеел беше част от варненския "Черно море БАСК", където негов треньор бе настоящият наставник на "Дунав" Пламен Христов.

От клуба коментираха привличането на Кеел като „ключово за организацията на играта на отбора“. „Състезател с опит на сериозно ниво, който със сигурност ще организира играта на отбора на много високо ниво“, допълниха от русенския тим.

Естонският разпределител не е единственото ново попълнение в състава на "Дунав". В отбора се завърна юношата на клуба и национал на България Симеон Добрев, който играе на позицията либеро. Към състава се присъединиха и централните блокировачи Стасис Лещинскас от Беларус и Любчо Янков, както и украинският национален посрещач Виталий Кучер.

Отборът на "Дунав" вече стартира подготовката си за предстоящия сезон в най-високото ниво на мъжкия волейбол в България. Според предварително обявената програма, първият мач на русенци ще бъде срещу "Локомотив Авиа" (Пловдив) на 19 октомври 2024 година от 17:00 часа в Русе.

С новите попълнения и под ръководството на опитния треньор Пламен Христов, отборът на "Дунав" се подготвя за силен старт в елитното първенство. Очакванията към тима са високи, а феновете се надяват новопривлечените състезатели да се впишат бързо в отбора и да допринесат за неговия успех.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари