ЕС връща строгите правила по летищата за течности в ръчния багаж

1
От 1 септември - до 100 милилитра течности
От 1 септември - до 100 милилитра течности

От 1 септември - до 100 милилитра течности

От 1 септември на всички летища в страните от Европейския съюз се възстановява строгото прилагане на правилото, което ограничава пътниците да носят течности в ръчния си багаж с обем не повече от 100 милилитра.

Въпреки че новото поколение скенери, работещи на принципа на компютърната томография, позволиха на някои летища да облекчат мерките, Европейският съюз реши да въведе отново по-строгите правила. Въпреки че скенерите осигуряват триизмерно изобразяване и позволяват пренасяне на течности и електронни устройства без ограничение, Брюксел изрази съмнения дали тези устройства могат да гарантират пълна безопасност на борда на самолетите.

Новите правила, въведени след осуетена терористична атака през 2006 година, задължават пътниците да поставят всички течности в един прозрачен плик с обща вместимост до 1 литър. Решението за повторно затягане на мерките идва след преглед на възможностите за сигурност и оценка на потенциалните рискове.

Летищните власти предупреждават, че връщането към по-строги мерки може да доведе до забавяния и загуби. Инвестициите в новите скенери, които са осем пъти по-скъпи и изискват по-специализирана поддръжка, са значителни, а възстановяването на по-старите ограничения създава риск за летищната ефективност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до тоя с еректилната...
    Путин визи дава, че и без визи пуска, ама бай дън ич не ни дава, че и с виза може да те върне най-големият ни приятел!😁😁😁
  • 1
    3
    Фък дъ УКР
    Дори на смрадлив анално-олабен бесарабски ДеБил-ПеПераст като мен е ясно,че аз и подобните ми екскременти нямаме бъдеще в България.По последни проучвания ДеБил-ПеПерастката евроГейска измет сме не повече от 5%-та в България,така че май ще висим скоро от колесника на самолета че иначе май ни чака повиквателна за фронта да браним оня киевски пишкосмук
  • 4
    2
    Фък дъ РФ
    До 1 "Не ви харесват либералните ценности, Путин дава визи, ако предпочитате руските" "Чужденци, които искат да се преместят в Русия, защото споделят руските ценности пред тези в собствените си страни, могат да кандидатстват за временно пребиваване, без да знаят руски език и история. Това се посочва в указ на президента Владимир Путин, публикуван в понеделник, съобщава "Интерфакс". Москва ще издаде списък от държави, чиято политика противоречи на традиционните руски духовни и морални ценности, които ще имат право да се възползват от привилегията. В указа Путин нарежда на администрацията си да приема кандидати, които искат да отидат в Русия като политически емигранти, без да предоставят документ, потвърждаващ "владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството на Руската федерация". Такива хора ще могат да се преместят да живеят в Русия въз основа на "отхвърляне на политиките, прилагани от тези държави, които налагат деструктивни неолиберални идеологически насоки, които противоречат на традиционните руски духовни и морални ценности", се казва в документа." Аре стягай багажа, отпадък!
  • 3
    1
    Аман от идиоти
    Евро боклуци и откачалници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари