ЕС прие нова рамка за санкции срещу Русия

1
Съветът на ЕС разширява обхвата на санкциите срещу руски дестабилизиращи действия
Съветът на ЕС разширява обхвата на санкциите срещу руски дестабилизиращи действия

Съветът на ЕС разширява обхвата на санкциите срещу руски дестабилизиращи действия

Съветът на Европейския съюз (ЕС) предприе решителна стъпка в отговор на действията на Руската федерация за дестабилизация в международен план. Новоприетата рамка за санкции разширява възможностите на Общността да противодейства на заплахи, насочени към основните ценности, сигурност и интегритет на ЕС и неговите страни-членки.

Санкционният механизъм ще позволи на Брюксел да насочи вниманието си към физически лица и юридически субекти, чиито дейности са свързани с политики на руското правителство, застрашаващи не само европейските държави, но и международни организации и трети страни.

Новата рамка разширява обхвата на потенциалните санкции, включвайки мерки срещу широк спектър от хибридни заплахи. Сред тях са опити за манипулиране на изборни процеси, атаки срещу критична инфраструктура и икономически дейности, разпространение на координирана дезинформация, злонамерени кибератаки и инструментализиране на миграционни потоци.

Лицата и организациите, попаднали под ударите на новите санкции, ще се сблъскат със сериозни ограничения. Техните активи в рамките на ЕС ще бъдат замразени, а на граждани и компании от Общността ще бъде забранено да им предоставят финансови средства. Допълнително, санкционираните индивиди ще бъдат лишени от правото да влизат или преминават транзитно през територията на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    А евреите нищо не дестабилизират, нали ? Сега и нови бежанци маймуни пристигат от последните им упражнения. Русия поне ви докара опънати, гладни, бели, руси, украйнски проститутки, да изчукате нещо, което прилича на човек. Иначе при вас само свини, рижи, и космати крокодили.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари