ЕС обсъжда забрана на вноса на риба от Русия

0
Балтийските държави настояват за действия срещу незаконния улов в техните води
Балтийските държави настояват за действия срещу незаконния улов в техните води

Балтийските държави настояват за действия срещу незаконния улов в техните води

Европейският съюз се подготвя да обсъди въвеждането на нови санкции срещу руската риболовна индустрия. Мерките, предложени от балтийските държави, включително Литва, са насочени към ограничаване на вноса на риба от Русия като отговор на нарушенията на руски риболовни траулери в териториалните води на тези страни. Според литовските власти, руските кораби незаконно уловят риба, подкопавайки усилията за опазване на биологичните ресурси в Балтийско море.

Литва, Естония и Латвия настояват за действия, като се оплакват от едностранно определяне на риболовни квоти от страна на Русия. Европейската комисия ще започне обсъжданията след летните ваканции, като се очаква да представи плана за новите мерки преди октомврийската среща на Съвета на ЕС.

Русия е основен доставчик на минтай в Европа, като 70% от консумираната риба в ЕС е с руски произход, а в Германия този процент достига 85%. Въпреки че вносът на луксозни рибни продукти като хайвер и миди вече е забранен, белите риби като минтай все още се внасят в големи количества. Новите санкции могат да повишат цените и да предизвикат недостиг на рибни продукти на европейския пазар​.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Нормален бесарабски травестит
    Дори и на нормален бесарабски травестит като мен е ясно,че клоаката УСрайна заминава в канала,заедно с цялата бандеронацистка сган! УСраинската педерация знае само да проси и ето че днес са обявили,че спират обслужването на външния си дълг! Което,както знае всеки третополов бесарабски ДеБил-ПеПеруга,означава,че УСрайна е фалирала окончателно и кара на последни изпарения!
  • 1
    8
    До 7:
    До 7: Ето я пак хомоамериканската пропаганда на умрелия джоусеф биден. Сменете си пола, бъдете евроатлантичен!
  • 2
    7
    Нормален
    Това с "Приходите от продажби ..... са нараснали с .... сочат данни на финансовото министерство .... " колко сме ги чували, най вече през годините на соца ... И какво стана накрая - фалирааа и се разпадна .... А тъкачки и стругари бяха с няколко петилетки напред .... Та и сегашната путинярска педерация по нищо не се различава от изпърдяния "социализъм", в годините преди неговия разпад ...
  • 1
    6
    ЕС, как нямате срама
    още не съм ял минтайче и ми го вземате под носа.Какво да ям с моите си пари, си е мое право да реша.Заради вас ще си отида с отворени очи .Колко сте гадни.
  • 1
    5
    Мухахахахаха
    Всъщност дори на третополов бесарабски гей като мен или на изпаднал алкохолик като даскала трябва да е ясно че: Приходите от продажби на петрол и газ във федералния бюджет на Русия са нараснали с около 41% на годишна база през първото полугодие до 5,698 трлн. рубли (65,12 млрд. долара), сочат данни на финансовото министерство, публикувани в сряда.: https://www.investor.bg/a/518-energetika/396832-prihodite-na-rusiya-ot-petrol-i-gaz-sa-narasnali-s-41-prez-parvoto-polugodie
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари