ЕС и САЩ обещаха милиони за Украйна на срещата в Рамщайн

0
Франция ще използва лихвите от замразените руски авоари за закупуване на военно оборудване за Киев
Франция ще използва лихвите от замразените руски авоари за закупуване на военно оборудване за Киев Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Франция ще използва лихвите от замразените руски авоари за закупуване на военно оборудване за Киев

Редица държави обещаха нова помощ за Украйна, като подкрепата варира от хуманитарни проекти до военни доставки. На срещата на Контактната група за Украйна, проведена в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, президентът Володимир Зеленски подчерта, че страната му има нужда от повече оръжие, за да се защитава срещу руските атаки.

Европейската комисия ще предостави допълнителни 40 милиона евро хуманитарна помощ за Украйна, за да помогне в справянето с последиците от ударите по енергийната инфраструктура на страната. От тези средства, 35 милиона евро ще бъдат насочени към хуманитарни проекти в Украйна, докато останалите 5 милиона евро ще бъдат предназначени за подпомагане на украинските бежанци и местните общности в Молдова, които им осигуряват подслон, информира БНР.

Франция също увеличава подкрепата си, като ще използва част от милиард и 400 милиона евро, представляващи лихвите върху замразените руски авоари в Европейския съюз, за закупуването на военно оборудване за Украйна. През настоящата година Франция ще има на разположение 300 милиона евро за тази цел, което е част от европейското споразумение, договорено през пролетта. След руската инвазия Европейският съюз замрази около 200 милиарда евро руски активи, а през май държавите членки решиха да използват лихвите върху тези средства за подпомагане на Украйна.

Германия ще изпрати на Украйна 12 допълнителни самоходни гаубици, като шест от тях ще бъдат доставени до края на тази година, а останалите ще пристигнат през 2025 година. Стойността на военната техника възлиза на 150 милиона евро, уточни министърът на отбраната Борис Писториус.

Съединените щати от своя страна обещаха нов пакет военна помощ на стойност 250 милиона долара. Въпреки това, министърът на отбраната Лойд Остин заяви, че предоставените оръжия на Украйна не трябва да се използват за удари на дълги разстояния в Русия, тъй като това няма да доведе до значително изменение на военната ситуация на фронта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    фена на Путин
    Тази снимка мирише на лайна ! Забили са се в най-дълбокия бункер на Рамщайн умрели от страх да не им забият един циркон в гъзовете колонизаторски. Много са смешни. Целта им е ясна. Да избият, колкото се може Руснаци и украинци в една абсолютно безумна война с предопределен победител. Но Владимир ще ви вкара правилния път, в това никоя педеруга да няма съмнение. Остава да гледаме такива жалки снимки от бункери.
  • 0
    14
    Ф16
    Руски идиоти вижте не този век,вижте последните 500г,къде е отишла Матушката и живота е станал по -добър.Ами никъде...изгониха ви от Цяла Европа,сега ще ви натирят в Сибир при изконните китайски територии да си знаете мястото Слава Украйна,нека клането на вратата продължава
  • 3
    13
    Учуден
    Да,факт е,че аз съм миришещ лошо бесарабски хуйоблиз,но дори и аз знам,че куролап зеленски и приближените му бандеронацисти ще окрадат всичко,което получават под формата на военни помощи без да им пука за украинците,които умират ежедневно на фронта.Затова колкото по бързо куролап зеленски бъде обесен на най близкото дърво,толкова по бързо Украйна ще стане отново нормална държава!
  • 3
    12
    Учуден бесарабски гей
    Дори и на учуден смрадлив бесарабски куросмук като този с коментар 11.лайнояда пепераст мартинчо,трябва да му е ясно,че България е била част от нацистката коалиция на Адолф Хитлер.България обявява война и на САЩ вследствие на което София е бомбена без никаква милост от реднеците.Бесарабският учуден лайнояд руснаците са го освободили от аналната му девственост докато са го клатили във външния УСраински кенеф в който го е изсрал баща му
  • 1
    11
    Учуден
    Не мога да си обясня: как държава, която ни ОБЯВЯВА ВОЙНА на 05.09.1944г. 4 дни по-късно ни освобождава?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари