ЕС договори 14-и пакет от санкции срещу Русия

0
Пакетът е насочен срещу 20 физически и над 20 юридически лица
Пакетът е насочен срещу 20 физически и над 20 юридически лица

Пакетът е насочен срещу 20 физически и над 20 юридически лица

Посланиците на страните от ЕС постигнаха днес споразумение за 14-ти пакет от санкции срещу Русия, съобщи белгийското председателство на Съвета на ЕС. Ще се въведат мерки, които да увеличат въздействието на приетите досега санкции и да затворят вратичките за преодоляването им.

Председателят на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен приветства новите санкции. Според нея те ще лишат Русия от ключови технологии, допълнителни енергийни приходи и ще ударят сенчестите банкови мрежи на Путин в чужбина. Новите санкции ще засегнат търговията с руски втечнен газ.

14-ият пакет е насочен срещу 20 физически и над 20 юридически лица, сред които има ръководители в енергийни компании, отбраната, държавни служители, съобщава БНТ. Руската певица и модел Полина Гагарина също е сред санкционираните. Ограниченията за физически лица включват забрана за влизане в ЕС, както и замразяване на техните активи в страните от общността.

Новият пакет трябва да бъде окончателно одобрен от държавите от ЕС, преди да влезе в сила. Очаква се това да стане в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Путин Хуйло
    Льохо що не заминеш за Рашата,нали тук зле
  • 4
    4
    Путин Хуйло
    Исках да кажа,че рязания хуй искам да ми влезе до края,а евроГейските свине за пореден път предизвикват единствено смях с жалките си санкции.ЕС е една мизерна клоака със съсипана икономика и завладяна от ислямизирани рязани бургии!
  • 0
    3
    До 1
    Пий ги тия хапове редовно бе!
  • -4
    2
    Путин Хуйло
    Ножа докрай в тия руски свини,да квичат докато умират.Слава ЕС
  • 2
    1
    Де'ба и ши'баният ви...
    Тия ко'пелета поставени транс-мерикански вместо да санкционират страната, без която нас въобще нямаше да ни има на тоя свят, кога ли ще се събудят и обърнат тея скапани санкции срещу единствената нарко-транс-мериканска сган, че да разберат веднъж за винаги това, че НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА ДА СЕ МЕСЯТ В ПОЛИТИКИТЕ НА НАШИЯТ КОНТИНЕНТ! Да си се друсат, избиват, изнасилват и изпе'дерастяват без да ни намесват! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари