Ентусиасти ще преплуват река Дунав край Свищов

1
Организация и условия за участие
Организация и условия за участие Снимка: Facebook / Злай Никова

Организация и условия за участие

Община Свищов официално обяви поканата си към всички жители и гости на града за традиционното масово преплуване на река Дунав, което ще се проведе за 66-ти път на 27-ми юли от 08:00 часа. Събитието ще се състои в местността "Паметниците", съобщават от пресцентъра на Община Свищов.

Организация и условия за участие

Всички желаещи да се включат в преплуването трябва да се запишат на място половин час преди началото на събитието. Регистрацията включва медицински преглед, след който участниците ще подпишат декларация, че могат да плуват. След прегледа, те ще бъдат транспортирани с платформи (пароми) до близост до румънския бряг. От там, на групи, плувците ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност "Паметниците".

Награди и отличия

Всички участници ще получат грамоти за участие, а специални награди ще бъдат връчени на най-възрастния и най-младия плувец, на най-голямата група участници и на семействата, които преплуват заедно река Дунав. Организаторите от звено „Масова физкултура и спортна база” при община Свищов уточняват, че събитието се осъществява съвместно с Български червен кръст и с подкрепата на Министерство на отбраната и други организации и институции.

Участие и успехи от миналата година

Миналата година масовото преплуване на река Дунав привлече 140 плувци от различни краища на България, включително Свищов, Елена, Павликени, Русе, Велико Търново, София, Велинград, Разград, Габрово, Ботевград, Шивачево, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и село Голям извор. Сред участниците имаше и гости от Белгия и Чехия, което подчертава международния интерес към събитието.

Исторически и културен контекст

Местността "Паметниците" не е случайно избрана за финала на събитието. Това е място с богата историческа стойност за Свищов и региона. Преплуването на река Дунав е не само спортно събитие, но и символ на единство и общност, събирайки на едно място хора от различни възрасти и с различни истории.

Преплуването на река Дунав е дългогодишна традиция, която продължава да привлича множество ентусиасти и любители на спорта от България и чужбина. Община Свищов очаква и тази година събитието да бъде успешно и да обедини още повече хора около идеята за спорт и здравословен начин на живот. Всички жители и гости на града са поканени да се присъединят към това уникално преживяване на 27-ми юли и да станат част от една от най-значимите спортни традиции в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари