ЕНЕРГО-ПРО: Подобрихме електрозахранването на стотици клиенти в Русенско

0
Подменени са близо 13 000 метра въздушна мрежа с усукан изолиран проводник
Подменени са близо 13 000 метра въздушна мрежа с усукан изолиран проводник Снимка: ЕНЕРГО-ПРО

Инвестирахме над половин милион лева в мрежата на ЕРП Север

Инвестиционните проекти на ЕРП Север в област Русе, завършени в средата на лятото, значително подобриха електрозахранването в редица населени места около областния град.

Това съобщиха от пресцентъра на ЕНЕРГО-ПРО.

Селата Червена вода, Николово, Тетово, Сандрово, Борисово, Пепелина, както и вилна зона „Касева чешма“ са сред местата, където мрежата беше обновена.

В рамките на проектите в Русенско бяха подменени близо 13 000 метра въздушна мрежа с усукан изолиран проводник, а също така и подземна кабелна мрежа. Това включваше и подмяната на 100 стоманобетонни и железорешетъчни стълба, както и монтирането на близо 50 нови табла. Важна част от обновяването беше и допълнителното обезопасяване на съоръженията чрез монтирането на 200 птицебрани и 150 дистанционери, които ще предотвратят оплитане на проводниците при силен вятър.

Стотици клиенти на селата в близост до Русе вече се радват на подобрено електрозахранване благодарение на новата мрежа и рехабилитираните съоръжения. Общата инвестиция в електроразпределителната мрежа на района възлиза на 540 000 лева, които са част от дългосрочната стратегия на ЕРП Север за модернизация на съоръженията във вилните и крайградските зони на по-големите градове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    хи, хи,
    Още един дето иска голяма заплата и безплатен обяд!
  • -1
    8
    до 6,7
    Ти май отговаряш на текст дето не си разбрал. В Енерго-то явно ви вземат на работа и с основно образование. Не мисля да ти го обяснявам.
  • -2
    7
    до 5
    Сигурно тези преноси са безплатни, а?!? Поддръжката на всички мрежи е безплатна, направо да ти подаряват тока викам аз! Като не щеш да плащаш, инвестирай, монтирай си ВЕИ ще ти е безплатно и даже може да продаваш енергия!
  • -2
    6
    до 5
    Явно няма смисъл да ти се обяснява какво и как! Ами ако живееш до бензиностанция, да не би да ти дават бензина на цената на Лукойла?!? 😁😁😁
  • 6
    5
    до 4
    Пренос високо напрежение се осъществява също от НЕК, по-точно от дъщерното дружество ЕСО (Енергиен Системен Оператор). А какво да ти кажа за преноса ниско напрежение. Преди години живеех буквално на 200 метра от подстанцията. Сега на около километър оттам плащам същия процент пренос ниско напрежение. Сигурен съм, че и в долапите да бях, и в Две могили, пак толкова щеше да е. Така, че не ми говори, че преноса ВИ по някакъв начин е определящ за надценката ВИ от близо 45%.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари