Енчо Енчев награди с почетна грамота Кристина Димитрова

6
Отличието получи художествения ръководител на Певческа група "Песнопойка" към НУИ "Проф. В. Стоянов"
Отличието получи художествения ръководител на Певческа група "Песнопойка" към НУИ "Проф. В. Стоянов" Снимка: Община Русе

Отличието получи художествения ръководител на Певческа група "Песнопойка" към НУИ "Проф. В. Стоянов"

Заместник-кметът на община Русе Енчо Енчев награди с почетна грамота Кристина Димитрова – художествен ръководител на Певческа група "Песнопойка" към НУИ "Проф. В. Стоянов". Това отличие бе присъдено за завоюваното второ място на XIV Български национален шампионат по фолклор "Евро фолк 2024", който се проведе съвместно с XXVII Старопланински събор "Балкан фолк 2024" във Велико Търново.

Талантливите русенски изпълнители, които представляват смесена група от II до XII клас, също така спечелиха престижния приз Златен Орфей за своите впечатляващи изпълнения. Заместник-кметът Енчев изрази признателността си към труда и таланта на преподавателя в Националното училище по изкуствата, като подчерта значимостта на техния принос за съхранението и развитието на българските традиционни народни изкуства.

"Похвален е приносът Ви за съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства. Вашият труд, талант и почит към традициите заслужават признание", заяви Енчев, обръщайки се към Кристина Димитрова.

Велико Търново се превърна в център на народната музика, привличайки певци, музиканти и танцьори от цяла България и от 18 европейски държави. Те се потопиха в магията на традиционните народни изкуства, създавайки незабравима атмосфера на празника.

XIV Български национален шампионат по фолклор "Евро фолк 2024" е събитие със състезателен характер, част от Шампионатната система по фолклор на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF, с ранг Национален шампионат. Музикалните празници "Евро фолк" се провеждат от 2003 година в различни градове и държави на Европа, като от 2007 година те са под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF.

Основното събитие на Музикални празници "Евро фолк" е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланинският събор "Балкан фолк" в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори, което го прави едно от най-големите събития от този род. Досега в Старопланински събор "Балкан фолк" са участвали близо 200 000 изпълнители от България и още 30 държави от четири континента, затвърждавайки значимостта и влиянието на този фестивал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Няма лошо, но...
    Основна дейност на сегаштата общинска администрация е тази - да раздава значки, почетни знаци, грамоти и пр., като задължително документира със снимки това действие, за да го разпространи сред жителите на общината - да се порадват и те...
  • 2
    3
    Данаил Христов
    Пенчо Милков също е учил да свири на флейта за малко в това училище!
  • 9
    2
    Moni Levi
    Едно време беше елитно училище,сега е доста ниско нивото ,нито учители ,нито ученици,посредствени са,,доста боклуци има,там,пьлна селяния е,мизерна сграда,лоши условия,няма стол или лафка, директора е една бабичка,от векове стои там и дреме,по добре го закрийте,нищо не правите....
  • 14
    1
    Anton
    Този льолю,само награди връчва за друго не става,много мазни игадно човече,и то посредствените ученици от музикалното училище,по добре да го закрият,нищо качествено няма там,нито музиканти,нито танцьори нито певици,трагедия... ниско ниво...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари