Емине Еюбова е новият кмет на село Висока поляна

0
76 гласа осигуриха победата на единствения кандидат за кметския пост
76 гласа осигуриха победата на единствения кандидат за кметския пост Снимка: Боян Ботев / БТА / Архив

76 гласа осигуриха победата на единствения кандидат за кметския пост

Емине Еюбова избрана за кмет на село Висока поляна в община Хитрино.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Хитрино обяви официалните резултати от изборите за кмет в село Висока поляна. Според решението на комисията, Емине Еюбова е спечелила кметския пост.

Резултати от изборите

На първия тур на изборите Емине Еюбова е получила 76 действителни гласа, което ѝ осигурява победата. Изборната активност в селото е била 23,56 процента от имащите право на глас.

Правна процедура

Решението на ОИК - Хитрино подлежи на обжалване в седемдневен срок от обявяването му пред Административен съд Шумен. Това дава възможност за оспорване на резултатите, ако някоя от заинтересованите страни прецени, че има основания за това.

Спокоен изборен ден

Изборният ден в село Висока поляна приключи в 20:00 часа, като според докладите премина без инциденти или нарушения на обществения ред. Това показва, че изборният процес е протекъл в спокойна и организирана атмосфера.

Демографски контекст

Село Висока поляна, част от община Хитрино, има население от около 350 души. Интересен факт е, че за кметския пост е имало само един кандидат - Емине Еюбова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари