Еманюел Макрон: ЕС може да умре!

3
През следващите две до три години може да излезем от пазара
През следващите две до три години може да излезем от пазара Снимка: АП / БТА

През следващите две до три години може да излезем от пазара

Европейският съюз е изправен пред сериозни предизвикателства в глобалната икономическа надпревара, като рискува да загуби конкурентоспособността си спрямо САЩ и Китай в близко бъдеще. Това стана ясно от изказването на френския президент Еманюел Макрон по време на Берлинския глобален диалог, съобщава информационната агенция Bloomberg.

Държавният глава на Франция изрази загриженост относно бъдещето на Европейския съюз, акцентирайки върху необходимостта от спешни промени в политиките и подходите на Общността. Макрон подчерта, че настоящият модел на функциониране на ЕС е изчерпан, като посочи свръхрегулацията и недостатъчните инвестиции като основни проблеми.

"ЕС може да умре, ние сме на прага на много важен момент. Нашият стар модел свърши – ние свръхрегулираме и недостатъчно инвестираме. През следващите две до три години, ако се придържаме към нашата класическа програма, ние ще излезем от пазара", заяви френският президент.

Макрон призова за спешни мерки за повишаване на конкурентоспособността на европейските компании на глобалния пазар. Той подчерта необходимостта от насърчаване на създаването на трансгранични компании в рамките на ЕС, които да могат да се конкурират успешно с американските гиганти.

Освен това, френският лидер настоя за справедливи глобални търговски правила, които да гарантират равнопоставеност на всички участници на международния пазар. Това изказване идва в контекста на нарастващото напрежение в световната търговия и засилващата се конкуренция между големите икономически сили.

Интересен аспект в позицията на Макрон е неговото одобрение на временен данък върху най-големите компании във Франция. Това решение, макар и привидно противоречащо на предишната му пробизнес политика, е продиктувано от необходимостта да се справи с вътрешния финансов натиск в страната.

Изказването на френския президент подчертава спешната нужда от преосмисляне на европейските икономически политики и стратегии. Въпросът за бъдещето на Европейския съюз и неговата роля в глобалната икономика остава отворен, като предстоящите години ще бъдат решаващи за определяне на посоката на развитие на Общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Мухахаха
    До 1 русофилистиците не различавате добре откъде идва вонята - бункера на насраното джудже, осмърдя цяла Европа и Азия. Вместо да се кахъриш за ЕС, то ходи с ибрика да подмиеш недъгавото ви "царче"
  • -2
    2
    Захитрял
    Той и за НАТО разправяше, че било в мозъчна смърт, ама сега сме по-единни от всякога; финтове и партенки за безмозъчни аклаши!
  • 8
    1
    Бабоеб Макрон
    Даже направо си е умрял,поне така си мирише хо хо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари