Екстремален индекс за пожароопасност в Русе

0
Областта е в риск от силни и бързо разпространяващи се пожари
Областта е в риск от силни и бързо разпространяващи се пожари

Над 10 области в страната са в риск от силни и бързо разпространяващи се пожари

НИМХ обяви червен код за опасност от пожари в Северна и Югоизточна България на 2 юли 2024 г.

Застрашени са областите Русе, Силистра, части от Добричка, Търговищка, Шуменска, Великотърновска, Ямболска, Хасковска, Старозагорска, райони от Бургаска и Благоевградска област.

Според прогнозата за времето, се очакват бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са изключително трудни за овладяване, като действията по погасяване са ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите, предупреждават от Пожарна безопасност и защита на населението.

Пожарни инциденти на територията на страната

В момента в страната горят два големи пожара – край Велико Търново и Разград.

Пожар край Велико Търново

Голям пожар избухна на сметището край село Шереметя днес. На място са изпратени 15 огнеборци с четири противопожарни автомобила от Велико Търново и Горна Оряховица, които се опитват да локализират огъня. По първоначална информация пожарът е възникнал след като камион с отпадъци се е самозапалил, докато ги изсипва. От там огънят се е разраснал и обхванал депонираните отпадъци.

Пожар в Разград

В Разград се запали магазин на голяма търговска верига. Огънят е избухнал около 18:30 часа днес. За щастие няма пострадали хора, но причините за пожара все още се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Енчо Пукнев
    Екстремален максимум или екстремален минимум е индексът за пожар?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари