Експерт по морска администрация става заместник-министър

0
Живко Петров заменя Анна Михнева-Натова в транспортното министерство
Живко Петров заменя Анна Михнева-Натова в транспортното министерство Снимка: БТА

Живко Петров заменя Анна Михнева-Натова в транспортното министерство

Димитър Главчев, министър-председателят на България, назначи Живко Петров за заместник-министър на транспорта и съобщенията. Назначението влиза в сила от 12 септември 2024 година и е направено по предложение на Красимира Стоянова, настоящ министър на транспорта и съобщенията.

Петров идва с богат опит в морската администрация. Той е магистър по корабоводене от Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" във Варна. Професионалната му кариера включва два периода като директор на дирекция "Морска администрация" в Бургас - от 2007 до 2014 година и от март 2022 година до настоящия момент.

Между 2014 и 2021 година Петров е заемал длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация", която е на пряко подчинение на министъра на транспорта и съобщенията.

С това назначение Петров заменя Анна Михнева-Натова, която е освободена от поста заместник-министър на транспорта и съобщенията със заповед на премиера Главчев.

Тази промяна в ръководството на Министерството на транспорта и съобщенията идва в момент, когато секторът е изправен пред множество предизвикателства, включително модернизация на транспортната инфраструктура и подобряване на свързаността в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари