Експерт от САЩ: Премахване от списъка „Магнитски“ е възможно, но изключително трудно

0
Процесът е сложен и досега няма случай на успешно заличаване
Процесът е сложен и досега няма случай на успешно заличаване Снимка: bTV

Процесът е сложен и досега няма случай на успешно заличаване

Санкционирани по закона „Магнитски“ имат възможност да бъдат заличени от списъка, но този процес е дълъг и досега няма прецедент за премахване на лице от санкционния списък. Това заяви Кевин Карол, специализиран съветник в Офиса по налагане на санкциите към Министерството на финансите на Съединените щати, по време на конференция в София.

Карол подчерта, че премахването от списъка е изключително сложен и бавен процес. Според него досега не е имало случай, при който обвинения по закона „Магнитски“ да бъдат частично отменени. „Не може да бъде изтрита само една част от обвинението – или се премахват всички обвинения, или нито едно. Вярвам, че това е въпрос на всичко или нищо. Освен това, обвиняемите трябва изцяло да сътрудничат на правителството на Съединените щати“, допълни Карол пред bTV.

Експертът също така коментира, че корупцията и прането на пари са глобален проблем, с който се сблъскват много държави в момента.

Карол участва като лектор в конференция на тема „Транснационални инвестиции в един променящ се свят: санкции, скрининг и разрешаване на спорове“, която се проведе в София.

Паралелно с това, изпълняващият функциите главен прокурор на България Борислав Сарафов разпореди засилване на контрола върху делата за корупция, домашно насилие и смъртни случаи при пътни инциденти. Той настоя тези дела да се разглеждат в съответствие с европейските стандарти и да не бъдат забавяни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари