Екоактивисти заляха със супа картини на Винсент Ван Гог в Лондон

0
Трима членове на "Просто спрете петрола" извършиха акцията часове след осъждането на техни съмишленици
Трима членове на "Просто спрете петрола" извършиха акцията часове след осъждането на техни съмишленици

Трима членове на "Просто спрете петрола" извършиха акцията часове след осъждането на техни съмишленици

Активисти от екологичната организация "Просто спрете петрола" отново привлякоха вниманието с провокативна акция в Националната галерия в Лондон. Трима членове на групата заляха със супа две картини на известния холандски художник Винсент ван Гог, само часове след като техни съмишленици получиха тежки присъди за подобна демонстрация, информира NOVA.

Инцидентът е поредното звено от верига протестни действия, които организацията провежда с цел да привлече вниманието към климатичните промени и използването на изкопаеми горива. Предишната подобна акция, извършена през 2022 година, доведе до осъждането на две млади жени на лишаване от свобода за срок съответно от 24 и 20 месеца.

Тази нова проява на гражданско неподчинение идва на фона на засилени мерки срещу екоактивистите във Великобритания. През лятото петима членове на "Просто спрете петрола" получиха безпрецедентно тежки присъди от по 4 години затвор за блокирането на една от основните магистрали в страната. Експерти отбелязват, че това е най-строгото наказание, налагано във Великобритания за мирен протест без прояви на насилие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    Бой до пълно насиране и ще станат чисто нови от първия път. Отрепки ! Жулили чекии по учебник (както вече е модерно и у нас) цял живот и никога не са работили истински труд през живота си им е лесно да съсипват световно наследство. Помнете ми думата, утре няколко стресирани психично болни джендърастчета с тротинедки ще се изсерат и върху Тракийското Съкровище. Тогава ще ви гледам репортажите, какви ще бъдат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари