Екатерина Захариева е най-вероятният български еврокомисар с ресор регионална политика

0
Официалното обявяване се очаква следващата седмица
Официалното обявяване се очаква следващата седмица Снимка: БГНЕС

Официалното обявяване се очаква следващата седмица

Екатерина Захариева вероятно ще бъде новият български еврокомисар с отговорности в сферата на регионалната политика, съобщават източници на bTV. Окончателното обявяване на новите еврокомисари се очаква през следващата седмица, най-вероятно на 11 септември.

България предложи два кандидата за позицията, следвайки препоръката на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Това са Екатерина Захариева, издигната от коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили (СДС), и Юлиян Попов, номиниран от „Продължаваме промяната - Демократична България“. Според фон дер Лайен, всяка държава трябва да предложи по един мъж и една жена, за да бъде спазено равенството между половете при формирането на комисията.

Захариева е с богат опит в управлението, заемайки поста на министър на регионалното развитие в няколко правителства, а също така е била министър на външните работи в кабинета на Бойко Борисов. От своя страна, Юлиян Попов беше начело на Министерството на околната среда и водите в правителството на Николай Денков.

Изборът на кандидати се ръководи от ангажимента на Урсула фон дер Лайен към постигането на баланс между половете в състава на Европейската комисия. Мнозинството от държавите-членки отговориха на този призив, като 16 от тях номинираха мъже, а 10 – жени. Единствено България предложи и двата пола. Въпреки това не е изключено някои страни да променят кандидатурите си в полза на жени в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    боклук мръсен !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...