ЕК пуска мобилно приложение за безплатен Wi-Fi

1
Интерактивна карта на WiFi4EU мрежите в цяла Европа
Интерактивна карта на WiFi4EU мрежите в цяла Европа Снимка: Асен Игнатов / Архив

Интерактивна карта на WiFi4EU мрежите в цяла Европа

Европейската изпълнителна агенция за здравеопазване и цифровизация (HaDEA) обяви пускането на ново мобилно приложение, свързано с инициативата WiFi4EU. Това приложение има за цел да улесни достъпа на гражданите до безплатен високоскоростен интернет в обществени пространства в целия Европейски съюз.

Инициативата WiFi4EU, стартирана от Европейската комисия, предоставя ваучери на стойност 15 000 евро на общини в Европейския съюз за инсталиране на безплатни Wi-Fi точки за достъп в обществени пространства като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки и здравни центрове.

Новото мобилно приложение, достъпно за изтегляне от официалния уебсайт на HaDEA, ще позволи на потребителите лесно да откриват и се свързват с WiFi4EU мрежи в своя район. То предоставя интерактивна карта на всички инсталирани WiFi4EU точки за достъп, давайки възможност на гражданите бързо да намират най-близката безплатна Wi-Fi връзка.

Освен това, приложението включва функция за обратна връзка, чрез която потребителите могат да споделят своя опит и да докладват за евентуални проблеми с връзката. Това ще помогне на общините и Европейската комисия да подобрят качеството на услугата и да реагират своевременно на възникнали технически затруднения.

Пускането на това приложение е важна стъпка в усилията на Европейския съюз за преодоляване на цифровото разделение и осигуряване на равен достъп до високоскоростен интернет за всички граждани, независимо от тяхното местоположение или социално-икономически статус.

Очаква се приложението WiFi4EU да стимулира използването на безплатните Wi-Fi точки и да повиши осведомеността за инициативата сред европейските граждани. То също така ще улесни събирането на данни за използването на мрежите, което ще помогне на Европейската комисия да оцени ефективността на програмата и да планира бъдещи подобрения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари