Едва 3% от чуждестранните шофьори в Русенско плащат глобите си

0
Само 340 фиша са били успешно връчени на нарушителите
Само 340 фиша са били успешно връчени на нарушителите

Само 340 фиша са били успешно връчени на нарушителите

Едва 3% от чуждестранните шофьори в Русенско плащат глобите си за нарушения на пътя.

В Русенска област се наблюдава тревожна тенденция сред чуждестранните водачи, които масово пренебрегват наложените им глоби за нарушения на Закона за движение по пътищата. Тази информация беше оповестена по време на редовния седмичен брифинг на Пътна полиция, където бяха представени данни за пътните инциденти и резултатите от проверките за периода от 14 до 20 октомври, предаде телевизия КИС 13.

Статистика на електронните фишове

От началото на 2024 година до момента са издадени над 5200 електронни фиша на чуждестранни водачи за различни нарушения на пътя в Русенския регион. Шокиращо е, че едва около 180 от тях са били заплатени, което представлява малко над 3% от общия брой. Допълнително, само 340 фиша са били успешно връчени на нарушителите.

Причини за забавянето

Основната причина за забавянето при връчването на фишовете се дължи на необходимостта от превод на чужд език, предимно румънски. Това създава допълнителни административни трудности и забавя процеса на санкциониране на нарушителите.

Превишена скорост - основно нарушение

Според данните на Пътна полиция, най-честото нарушение сред чуждестранните водачи, особено румънските граждани, е превишената скорост. Тревожен е фактът, че огромното мнозинство от тях не заплащат наложените им глоби.

Технически неизправни автомобили

Освен проблема с неплатените глоби, от началото на годината в областта са спрени 211 автомобила поради технически неизправности. Това повдига въпроси за общото състояние на превозните средства, които се движат по пътищата на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    my name
    Един софийски адвокат преди 3 години обжалва плащането на глобите на граничния пункт. До този момент всичко тръгна ок - чужденците започнаха да плащат , за да минат границата. И тоя за да си вдигне рейтинга, обжалва, защото се нарушавало правото на придвижване. И така "неговата" родина вече губи милярди от невзети глоби. Просто българска работа...
  • 10
    2
    123
    Правилата в Румъния са достатъчно строги за да ме принудят да си запаля колата и да отивам да си плащам доброволно глобите в A.N.A.F в Гюргево. Като не я платиш ок, но ти образуват дело, до една-две години, което като изгубиш, всички разноски, глоби и лихви надхвърлят хиляда евро. И при опит да влезеш в Румъния ти показват пътя наобратно, докато не платиш масрафа накуп. И така за дълги години забравяш да припарваш до територията на Румъния. Без да им разбираш езика, тичкаш самичък в анафа, подаваш фиша на второ гише, написват ти на една хартийка сумата, плащаш и си готов. ВАЖНО: С постерминал не може, само в кеш, носи си леи. Ако искаш плащай, има път и през Сърбия но е крайно непрепоръчителен, рискован и скъп за преминаване.
  • 15
    1
    Прост българин
    Когато всички те ебът, а ти не ебеш никой, как се нарича това - БЪЛГАРСКИ БУНАК
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари