Една година без Венци

3
Малкият футболист остава завинаги в сърцата на всички, които го познаваха
Малкият футболист остава завинаги в сърцата на всички, които го познаваха

Малкият футболист остава завинаги в сърцата на всички, които го познаваха

Днес се навършва една година от трагичната гибел на 11-годишния Венци от Русе. Детето бе поразено от мълния на стадион "Дунав" по време на тренировка по футбол на 30 август 2023 г..

Мъничкият Венци остава завинаги в сърцата на всички, които го познаваха.

Днес майката на малкия футболист - Нора Вутова, се обърна към всички родители в социалната мрежа: "Днес бъдете повече с децата си, оставете работата, домашните задължения, ако не са ви слушали купете им сладолед, кажете им колко ги обичате, кажете им го после пак и пак. Прегърнете ги, целунете ги, оставете ги тази вечер във вашето легло ,дайте им шоколад преди вечеря или повече джобни ..обичайте ги днес и сега! А утре още повече! Сложете ангелче на стената си и си споменете за хората, които обичате, но не са с вас! А довечера между 19 и 19:30 часа погледнете към небето и изпратете им цялата си любов и една усмивка, за Венци ...защото той си е такъв, УСМИХНАТ!"

Нора Вутова публикува и стихотворение, посветено на Венци:

"Вървя без път, без ден, без дата.

И търся теб по мрачната Земя.

Готова съм и стълба да направя,

от тук до края на света.

за да си върна теб и твоето "Мамо".

Макар да знам, че този свят жесток е

и няма място тук за твоето добро сърце.

Една надежда тайничко остава,

че ще се върнеш пак

да бъдеш МОЕТО ДЕТЕ!!!"

Мама"

След тежкия инцидент ФК „Дунав“ организира международен турнир „Северна звезда“ в памет на своя възпитаник.

Междувременно, разследването на обстоятелствата около трагичния инцидент продължава. Окръжната прокуратура в Русе, която веднага след инцидента образува проверка, все още работи по случая. Вниманието на следователите е насочено към изясняване на изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и поведението на отговорните лица в този контекст.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че срокът на разследването е удължен до октомври тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Човека Пита
    Как приключи разследването? Прокуратура,следствие? Инвестиционен проект,кой подписал,кой приел,кой ако не в искал го ръгали отзад? Акт за встъпване в експлоатация,как се дава,взема,узаконява? Общината,надзор? Архитекти,кметове,строителни техници,експерти? Мълчат всички като пръднали девици на мегдана.От година на година ,ку ку и дзяк.Има ли виновни,няма ли? Някой има ли срам,съвест? Какво става по този случай? Разследващите? Кой казал има,няма,има? Нещо няма яснота за нас простолюдието? Случайности,разни....
  • 7
    4
    да попитам
    А какво е състоянието на мълниезащитните системи на вашите домове?!? Има ли ги или вече са унищожени?!? Ако ги има проверявали ли сте ги дали са в работно състояние?!? Май не, а?!?
  • 6
    3
    !@#$
    Не помня вече в кой семестър се учеше мълниезащита, след 100 000 сметки и потене доцента завършваше с : "И все пак е Божа работа". Точно по футболни терени такива трагедии се случват и в Англия, и в Германия, и САЩ и къде ли не. Единствената 100% защита е над и под терена да се пуснат мрежи, тип "фарадеев кафез".
  • 8
    2
    Баща
    Каква мълниеносна защита искате да се изгради на ПОЛЕ! Това е огромно футболно игрище, не жилищна сграда! Да, станал е инцидент, случва се! Жалко за момченцето, но не му ровете в костите, гнусни хиени! Да почива в мир!
  • 2
    1
    Майка
    Спестен някой лев от мълниеносна защита, в името на какво? Колко струва един детски живот? Виновен пак няма да има. Днес е това дете и това семейство, а утре? Съдба!, ще кажат...., какво да се прави...Цяла година няма виновен! Без думи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари