Единият от убийците на Ери Пехливанян умря в затвора

0
Близките на русенката се отказаха от гражданския иск спрямо починалия Михаил Михов
Близките на русенката се отказаха от гражданския иск спрямо починалия Михаил Михов Снимка: КИС 13 / Архив

Гарабед Веринян получи доживотна присъда без право на замяна

Единият от убийците на Еранухи Пехливанян почина в затвора, другият - Гарабед Веринян получи доживотна присъда без право на замяна.

Великотърновският апелативен съд промени присъдата, наложена от Окръжния съд в Русе, от 25 години затвор на Гарабед Веринян за убийството на Еранухи Пехливанян, като му наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Това съобщи адвокат Венцислав Великов, който заедно с адвокат Менко Менков, е повереник на съпруга и на сина на Еранухи Пехливанян, предаде БТА.

По отношение на другия съучастник в убийството - Михаил Михов, Великотърновският апелативен съд прекрати наказателното производство, тъй като той почина.

Убийството на Еранухи Пехливанян

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари 2022 година в крайдунавския град Русе и убита. Три дни по-късно в полицията постъпи сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. В хода на разследването полицията арестува Гарабед Веринян и Михаил Михов, които бяха обвинени в три престъпления - отвличане, представяне на Михаил Михов за служител на МВР, грабеж на сумата от 65 000 лева и умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Присъда и обжалване

Окръжният съд осъди двамата обвиняеми на 19 май 2023 година на по 25 години затвор и наложи солидарно изплащане на 600 000 лева на близките на жертвата за причинени неимуществени вреди, както и конфискация на половината имущество.

Присъдите на Окръжния съд бяха обжалвани и протестирани от прокурорите от Русенската окръжна прокуратура и адвокат Венцислав Великов. Великотърновският апелативен съд промени присъдата на Веринян, като наложи доживотен затвор без право на замяна.

Смъртта на Михаил Михов и последици

Михаил М. почина в затвора, което доведе до прекратяване на наказателното производство срещу него. "За да приключи по-бързо наказателното производство, нашите доверители се отказаха от гражданския иск спрямо починалия Михаил Михов, тъй като трябваше да бъдат привлечени неговите наследници", обясни адвокат Великов.

Възможност за обжалване

Решението на Великотърновския апелативен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Менко ментата
    Видите ли името Менко Менков, да цнаете, че има нещо нередно в цялата история.
  • 6
    3
    До 2
    Съпрузите ! Мирише лошо ! Но ОНЯ от горе вижда !
  • 14
    2
    незнам
    В града все повече се говори за това убийство и май доста неща са премълчани. В Русе са убити две жени на гоуеми бизнесмени, а други сходни убийства няма. Въпросите са много повече от отговорите.
  • 18
    1
    проф. Вечеровски
    По принцип всеки си ПЛАЩА всичко, рано или късно. Всичко. Без опрощение. Незнайно защо повечето хора го забравят. Повечето хора означава над 95% от човешката популация . В природата всичко се заплаща с лична енергия задължително , няма безплатни неща . Ако някой завижда на богаташите или управляващите да знае , че те си плащат всичко като всеки един човек. Без изключения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари