Един убит и двама ранени при стрелбата в София

0
Престрелка е станала пред заложба къща в "Модерно предградие"
Престрелка е станала пред заложба къща в "Модерно предградие" Снимка: БНТ

Престрелка е станала пред заложба къща в "Модерно предградие"

На 14:59 часа е подаден сигнал за престрелка в столичния квартал "Модерно предградие", пред заложна къща. По информация на МВР - София, инцидентът е започнал със сбиване, което прераснало в стрелба. Убитият мъж е бил криминално проявен с 11 регистрации за различни престъпления, включително кражби и телесни повреди, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Развитие на ситуацията

Полицията е установила две лица, които са били в заложната къща по време на инцидента. На мястото е открит труп на 48-годишен мъж. Двама пострадали са откарани в болница – единият във Военномедицинска академия в тежко състояние, като му предстои хирургическа намеса, а другият е контактен и настанен в "Пирогов".

Действия на властите

Огледите на местопроизшествието продължават, като органите на реда извършват мероприятия за установяване на свидетели и очевидци на инцидента. Причините за сбиването и последвалата стрелба все още не са изяснени.

Първоначални данни

По първоначални данни, убитият е дошъл пред заложната къща и е нападнал собствениците ѝ. Полицията е задържала стрелците и на мястото са намерени две оръжия. Собственикът на заложната къща притежава законно оръжие, което е било използвано при инцидента. Няма намесени полицаи в инцидента и няма данни за хора, които са избягали от местопроизшествието – всички са задържани.

Инцидентът предизвика сериозно безпокойство сред жителите на "Модерно предградие", които настояват за повече полицейско присъствие и мерки за сигурност в района. Властите уверяват, че ще предприемат необходимите действия за установяване на всички обстоятелства около престрелката и за гарантиране на безопасността на гражданите.

Продължаващо разследване

МВР - София продължава работата по случая и ще предоставя допълнителна информация, когато има нови данни. Обществото остава в очакване на официални резултати от разследването и на мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Пострадъл
    Един еркек бабъит гити
  • 4
    1
    джони
    11 криминални ( регистрации ) престъпления, най после си е намерил майстора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари