Джоана Нуамеруе: Иман Халиф ми каза, че е мъж и ще ме смачка

6
Българската боксьорка с нигерийски корени разказа за срещите си с Халиф
Българската боксьорка с нигерийски корени разказа за срещите си с Халиф Видео: NOVA

Българската боксьорка с нигерийски корени разказа за срещите си с Халиф

Олимпийските игри в Париж започнаха с много вълнение и очакване, но също така предизвикаха бурни дебати. В центъра на вниманието са две боксьорки, чието участие поставя под въпрос честността в спорта. Една от тези спорни фигури е алжирската боксьорка Иман Халиф, която наскоро участва в турнири в България и проведе спаринги с българската боксьорка Джоана Нуамеруе.

Джоана Нуамеруе разказва за срещите си с Иман Халиф

Джоана Нуамеруе, една от най-забележителните български боксьори, се гордее с нигерийските си корени и продължава с интензивните тренировки в Лас Вегас, въпреки че не се класира за Олимпиадата. В началото на февруари тя участва в турнир с националния отбор на Алжир, където среща Иман Халиф на ринга в "Дианабад".

„Изведнъж идва и с усмивка казва: „Ей, сега ще те смачкам, защото аз съм мъж. Но за другите съм жена. Сега ще разбереш моята мъжка сила”. Това е отвратително. Мъжката сила не може да се сравни с женската сила при бойните спортове. Нека да направим разлика с другите спортове. Тук се удряме и нараняваме. Един мъж, ако те удари, може да те приключи,” споделя Нуамеруе пред NOVA.

Спарингите с Халиф

„Играеше с усмивка и се плезеше. Държеше се нагло. Играх с него цяла седмица. Мисля, че изиграхме 3-4 спаринга. Имам запис на всичко. Мога да потвърдя, че това за мен е мъж. Мъжка сила. Мъжка техника, всичко. И тя даже се учуди, че и аз връщам на ударите,” продължава Нуамеруе.

Контузии и реакция на съотборничките на Иман

Нуамеруе споделя, че не е била сериозно наранена по време на спарингите, но изразява опасения за другите боксьорки: „Специално тя не ме е наранила. Но, понеже аз знам, че съм стабилна и здрава, аз съм мъжко момиче, поемам много удари и знам как да издържа. Но другите момичета не са толкова силни.”

Тя също така разказва за атмосферата извън ринга: „Нейните съотборнички дойдоха при мен и ми казаха: „Иман не е мъж. Тя е жена и просто живее високо в планината. Тя е жена, просто има висок тестостерон. Треньорът ми каза: „За мен това е мъж. Не знаем защо се състезава в женската категория.”

Дебатите около Иман Халиф и МОК

Въпросите относно пола на Иман Халиф се задълбочават, когато Международният олимпийски комитет (МОК) заявява, че тя е жена по паспорт, но тестовете за Европейското първенство показват мъжки хромозоми.

„Значи за Олимпиадата изведнъж става жена, а на другите състезания е мъж. Ужас, ужас,” казва Нуамеруе.

Честността и справедливостта в спорта

Въпросът за честността и справедливостта в спорта е основен, особено на Олимпийските игри, които са символ на приобщаване и равенство. Но дали този случай е справедлив?

„Това не го знаех. Това за мен не е нормално. Нали затова има мъже, има и жени. Ако ще е така, да направят федерация за трансджендъри - мъже, които искат да бъдат жени или жени, които искат да бъдат мъже,” споделя Нуамеруе.

Обвинения в хомофобия и трансфобия

На въпросите дали тези коментари могат да бъдат възприети като хомофобски или трансфобски, Нуамеруе отговаря: „Всеки може да играе каквото си иска. Аз лично играх с нея или него спаринг. Как хората ще ме обиждат за нещо, което не е редно? Аз не видях някой да е съгласен с това.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    до 2
    значи травестите, които са мъже и се правят на жени без никой да им вярва са от стойностните спортисти? - понеже са такива боклуци и комплексари, че в техния пол (мъже) не могат да спечелят, затова се правят на по-слабия пол (жени), за да могат да си избят комплекса за малоценност - колко трябва да си душевно осакатен, за да искаш да се правиш на нещо, което не си и отделно да го правиш, за да си избиваш комплексите? - ако това не е върха на психипатията, не знам какво е, това е болестно състояние и това да се опитват на всички да ни внушават как мъж може да се прави на жена е нормално е още по-болно.. ние живеем в болно общество.. в държавите, където още смятат педерастията и всичко това около нея за ненормално са последните нормални места по света.. въпреки че запада, който е пионер по педерастия и разврат им се подиграва, че са изостанали.. напротив, те са по-напреднали, запада е изостанал, защото педерастията и травеститството не те правят напреднал, това са деградирали неща - да направим проста дисекция на думата "ДЕГРАДИРАЛ": - ДЕ-ГРАДИРАЛ - ГРАДАЦИЯ - издигане, развитие - ДЕ - обратното - ДЕГРАДАЦИЯ - упъадък, разваляне, разруха, погром - в момента това става в запада - морален, интелектуален и духовен упадък на хората - който харесва гнусните педерастии и пропагандира, че това е нормално и хубаво е по-гнусен и от самите педераси и травестити
  • 1
    7
    Мухахахахаха
    До 5 "гомосексуализма" е на хохълски , а на български е ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ Ама веднага ви лъсва УСраинския ДеБил-ПеПерастки миризлив задник, на уж недоволни "българи", коментиращи в този сайт
  • 1
    6
    Фък дъ УКР
    Аз като анално-олабен бесарабски смрадлив травестит ходя на олимпиади на околовръстното при тираджиите,докато руските спортисти участват и на тази олимпиада в Париж!
  • -2
    5
    Мухахахахаха
    До 3 "гомосексуализма" е на руски, а на български е ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ Ама веднага ви лъсва руския миризлив задник, на уж недоволни "българи", коментиращи в този сайт
  • -5
    4
    До 2
    Ей бесарабски рязан боклук! Млъкни и се скрий че докато се празня в майка ти което тече ще го пиеш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари