Джо Байдън: Смъртоносните удари в Украйна са напомняне за жестокостта на Русия

0
Американският президент осъди руските ракетни удари по детска болница в Киев
Американският президент осъди руските ракетни удари по детска болница в Киев Снимка: Джо Байдън / Facebook

Американският президент осъди руските ракетни удари по детска болница в Киев

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън остро осъди смъртоносните руски ракетни удари в Украйна, включително по главната детска болница в Киев. В своето изявление от снощи Байдън нарече тези атаки "ужасяващо напомняне за жестокостта на Русия", предаде "Ройтерс".

Най-смъртоносната вълна от въздушни удари от месеци

Руските сили вчера поразиха детската болница в Киев с ракета посред бял ден, предизвиквайки ужас и възмущение сред местното население и международната общност. В същото време други градове в Украйна също бяха обстрелвани, като жертвите достигнаха най-малко 41 цивилни. Това е най-смъртоносната вълна от въздушни удари, която страната е преживяла през последните месеци.

Реакцията на САЩ и НАТО

В изявлението си, президентът Байдън подчерта, че Вашингтон и съюзниците му от НАТО ще обявят нови мерки за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Куролап Зеленски
    Дедо Алцхаймер,ма то се оказа,че моя била ракетата,нещо пияните хохли объркали американската техника и думнали болницата вместо да стрелят по руснаците...
  • 3
    14
    а дали е така
    С 400 кг взривно вещество бая дупка щеше да стане, а аз там кратер не виждам?!? ??? Ракета Х-101 Длина, м 7,45 Диаметр, мм 742 Размах крыла, м 3 Стартовый вес, кг 2200—2400 Масса боевой части, кг 400 Масса топлива, кг 1250 Скорость, м/c, крейсерская 190—200 Скорость, м/c, максимальная 250—270 Максимальная дальность, км 5500 км Профиль полёта изменяемый Высота профиля полёта, м изменяемый от 30—70 до 10 000
  • 6
    13
    ндааа
    Има клип, на който Х-101 удрят завод Артьом. В друг клип, друга ракета, която никак не прилича на Х-101 удря болницата, а осколките поразяват фасадата на съседната сграда. Ако болницата беше ударена от Х-101, щеше да е срутена до основи и с голям кратер в земята. Фактът, че съседната сграда е ударена от множество осколки говори, че тази ракета е ПВО. Те съдържат множество осколки и когато ПВО ракетата се взривява на пътя на целта, осколките правят облак и поразяват обекта. Ракетите са различни, вижда се с просто око, а какво остава до анализ.
  • 5
    12
    БайПън
    Не забравяйте,че аз съм първата чернокожа жена президент на САЩ и скоро разговарях с Митеран,който умря преди 20 години!
  • 8
    11
    amsja
    Хайде, джо, покажи пълния си блясък! Излез и говори с часове пред медиите, но не да персоналът да те скрива и да обявява край на изявленията ти. Излез и говори с часове. Веднъж вече разбрахме лично от теб, джо, че си горд, че американската нация е транссексуална. Преди няколко дни джо се похвали, че е горд, че е първата черна жена вицепрезидент на сащ! джо се е почувствал жена... сащ сами предложила и сами избраха джо и сащ стана първата страна в света - абсолютно посмешище. джо по някакъв некоректен начин ще спечесли и втори мандат, дано да го гледаме, защото веселието от джо ще е прекрасно. Е, падението на сащ е отчетено, но сащ не са достигнали дъното на гаврата. По-надоли се лее русофобия и американофилия. Фактите са, че сащ е посмешище. Погледнете им сериалите/филмите - крайна отврат са - назидателна пропаганда на мултикултурализъм и в работата, и в семействата. Според сериалите/филмите им не може да видите семейство от двама бели, не може да видите шеф на полицията да е бял - забранено е. Вчера гледах за втори път "Thor: Love and Thunde 2022" и там също натрапчиво се пропагандира хомосексуализъм... Това са евроатлантическите ценности. Това са факти, не ме интересува русофобията или американофилията на пишещите тук.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари