Джо Байдън: Путин се провали във войната срещу Украйна

1
Последно обръщение на Байдън към ООН преди изборите в САЩ през 2024 година
Последно обръщение на Байдън към ООН преди изборите в САЩ през 2024 година Снимка: АП / БТА

Последно обръщение на Байдън към ООН преди изборите в САЩ през 2024 година

В последната си реч пред Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН), президентът на Съединените американски щати Джо Байдън заяви категорично, че руският президент Владимир Путин не е успял да постигне целите си във войната срещу Украйна. Изказването на американския лидер беше направено в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски, който също присъстваше в залата на ООН в Ню Йорк.

Байдън подчерта, че въпреки опитите на Русия, Украйна продължава да бъде свободна държава. "Добрата новина е, че войната на Путин не постигна основната си цел. Той имаше намерение да унищожи Украйна, но Украйна е все още свободна", заяви американският президент пред световните лидери.

Освен това, Байдън изтъкна, че плановете на Путин за отслабване на Северноатлантическия алианс (НАТО) са се провалили. Напротив, според думите на американския президент, "НАТО е по-голяма, по-силна и по-единна от всякога".

В речта си Байдън призова международната общност да продължи да оказва подкрепа на Украйна до постигането на победа от страна на Киев. Това изявление подчертава решимостта на Съединените щати и техните съюзници да продължат да подкрепят украинската кауза в конфликта с Русия.

Изказването на президента Байдън идва в момент на засилено внимание към конфликта в Украйна на международната сцена. Присъствието на президента Зеленски в залата на ООН по време на речта на Байдън допълнително подчертава значимостта на темата и солидарността между Съединените щати и Украйна.

Тази реч на Байдън пред Общото събрание на ООН се очаква да бъде последната му в това качество преди предстоящите президентски избори в САЩ през 2024 година. Това придава допълнителна тежест на неговите изявления и позицията на Съединените щати по отношение на конфликта в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    БайПън
    Извинявам се,имах предвид оня дребния с потната зелена тениска дето само проси...как се казваше тая маймунка ?
  • 0
    7
    Мухахахахаха
    И продължава да губи мухахахахахахаха,новина от вчера: Руската авиация нанесе поражение на предприятие от военнопромишления комплекс на Украйна, което произвежда и обслужва авиационните газотурбинни двигатели за самолетите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи руското министерство на отбраната. Министерството пояснява, че са били нанесени удари и срещу енергийни обекти, които са обезпечавали работата на този завод. Освен това в рамките на денонощие е била поразена инфраструктурата на украинското военно летище, два производствени цеха и сборен пункт за безпилотни самолети, склад за горива и смазочни материали, „както и струпвания на жива сила и военна техника на противника в 149 района“.
  • 0
    6
    Мухахахахаха
    Провалът на Путин мухахахахахаха: Украинците и привържениците на Украйна ще трябва да се примирят с факта, че Русия ще запази контрола над окупираните територии след края на войната, поне за известно време. Това каза президентът на Чешката република Петр Павел в интервю за американския вестник The New York Times. Президентът Петр Павел от Чешката република, бивш високопоставен генерал от НАТО, който беше един от най-стабилните поддръжници на Украйна във войната й с Русия, казва, че смята, че е време украинците и техните поддръжници да се изправят пред това, което според него е реалност.
  • 0
    5
    Куролап Зеленски
    Ама дедо Джо,ти май пак си сънувал наяве,ям бой по всички фронтове и искат да ме слагат в московската зоологическа градина като главная обезяна - пак ли те изпра деменцията,дедо Джо ?
  • 0
    4
    Бесарабски ПеПераст
    Нашето ПеПеевски ни каза да пишем,че УСраинците печелят и са много подобре след като лайнатото и евроГейците са им сложили санкций!ше земем раждиви гривни за тея писаниа!слава на куролапчето зелеснкото!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари