Джо Байдън към Володимир Зеленски: Русия няма да спечели тази война

0
Вашингтон ускорява помощта за Киев
Вашингтон ускорява помощта за Киев Снимка: БТА / АР

Вашингтон ускорява помощта за Киев

Американският президент Джо Байдън потвърди днес ангажимента на Съединените щати към Украйна, обещавайки ускорено финансиране за страната до края на своя мандат през януари. Това изявление дойде в навечерието на срещата му с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом.

"Нашата цел е да укрепим позицията на Украйна за бъдещи преговори чрез ускоряване на финансовата подкрепа", заяви Байдън пред журналисти. Той подчерта, че САЩ ще се фокусират върху посрещането на бъдещите отбранителни нужди на Украйна, демонстрирайки дългосрочен ангажимент към сигурността на страната.

В решителен тон американският президент добави: "Русия няма да спечели тази война". Това категорично изявление идва в момент, когато международната общност продължава да следи развитието на конфликта с повишено внимание.

Срещата между Байдън и Зеленски се очаква да бъде ключова за определяне на бъдещата стратегия за подкрепа на Украйна. Освен това, украинският лидер ще проведе отделна среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис, което подчертава важността, която Вашингтон отдава на ситуацията в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    БайПън
    Всъщност исках да кажа Израел,не Русия,пак съм объркал хапчетата
  • 1
    2
    Димитър
    Някой няма ли да го гръмне този накрая,хиляди избиха заради него
  • 2
    1
    Куролап Зеленски
    Добре деде ама някой милиард няма ли да дадеш,че нещо я окъсах
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари