Джевдет Чакъров: Нарушаването на демократичните принципи води до напрежение в ДПС

0
Съпредседателят на партията посочи, че в някои от структурите има еднолично управление
Съпредседателят на партията посочи, че в някои от структурите има еднолично управление Снимка: стоп - кадър \ БНТ

Съпредседателят на партията посочи, че в някои от структурите има еднолично управление

Напрежението в ДПС се засилва, поради нарушаването на основните демократични принципи, които са съществени за функционирането на партията. Това заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров в предаването "Още от деня" на БНТ. Според него, проблемът е в липсата на функциониране на колективните органи на партията, като централното оперативно бюро и централният съвет.

Чакъров посочи, че в ДПС и в парламентарната група, както и в някои от структурите, има еднолично управление. Той подчерта, че това еднолично управление е станало очевидно при гласуването в парламента за правителството, предложено от ГЕРБ.

По думите му, никой не е поискал мнението му относно отстраняването на членове от партията. "Разумът все пак трябва да надделее. ДПС трябва да бъде запазена - не само като политическа сила, а и като фактор на стабилността в България," каза още Чакъров.

Той също така изрази увереност, че натрупаното напрежение няма да доведе до разцепление в партията. "Структурите на партията ще си функционират, както са си функционирали, трябва да се възстановят демократичните принципи," обясни Чакъров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари