Джевдет Чакъров: Има шанс да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

0
Напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски достигна нови висоти днес
Напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски достигна нови висоти днес Снимка: БНТ

Напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски достигна нови висоти днес

Днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров заяви в интервю пред БНТ, че има вероятност депутатите от ДПС, които подкрепят Ахмед Доган, да дадат подкрепата си за втория мандат, който ще бъде предоставен на ПП-ДБ. Чакъров подчерта, че окончателното решение ще зависи от програмата и мисията на ПП-ДБ, като добави, че е необходим диалог и обсъждане пред цялата общественост.

Напрежението между Ахмед Доган и Делян Пеевски достигна нови висоти днес, след като 17-те депутати, включително и Джевдет Чакъров, които гласуваха против кабинета на ГЕРБ-СДС, бяха изключени от парламентарната група на ДПС. Впоследствие още двама депутати напуснаха групата, което превърна ДПС от втората в четвъртата политическа сила в Народното събрание.

"Нека да видим каква програма предлагат, каква е тяхната мисия. Нека да има диалог и пред цялата общественост да седнем и да обсъдим," каза Чакъров по адрес на ПП-ДБ. Той отбеляза, че очаква още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, като добави, че в момента тече "оздравителен процес" в партията.

Чакъров подчерта, че автентичното ДПС, подкрепяно от структурите, които стоят зад политиката на Ахмед Доган, е в ход. Според него, реакцията след обръщението на почетния председател вчера е знак, че тази вълна на подкрепа ще продължи.

"Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате каква е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи."

Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да било. "Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи."

Без да споменава името на Делян Пеевски, Чакъров потвърди, че според Ахмед Доган именно той прилага "мутренски подходи." Той добави, че има проблеми във функционирането на партията и че демократичните принципи на управление са нарушени.

"Има проблем във функционирането на партията ни и без недомлъвки, много директно, в обръщението си почетният представя реалната картина, а именно - че са нарушени демократичните принципи на управление в партията ни. В случая става дума за еднолични и тоталитарни управление, насочват се заседания без да се знае дневният ред."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Милю
    https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/5927-2024-07-11-12-18-25
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари