Джевдет Чакъров: Депутатите от "ДПС без Пеевски и група" са подложени на масирани проверки

0
Председателят на ДПС разкри тревожни практики по време на брифинг в парламента
Председателят на ДПС разкри тревожни практики по време на брифинг в парламента

Председателят на ДПС разкри тревожни практики по време на брифинг в парламента

Вчерашните уволнения на областните управители в страната бяха последвани от нов скандал, свързан със злоупотреба с власт. Днес в парламента председателят на ДПС, нечленуващ в парламентарната група на партията, Джевдет Чакъров, изнесе брифинг, на който разкри масирани проверки срещу народни представители от „ДПС без Пеевски и група“. Според него Комисията за противодействие на корупцията е започнала тези действия по нареждане на висши държавни служители.

„Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, Националната агенция за приходите и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от „ДПС без Пеевски“ и група“, заяви Чакъров. Той подчерта, че тази намеса представлява сериозно нарушение на принципите на правовата държава и представлява целенасочена атака срещу определени политически сили.

Чакъров уточни, че към служебния министър на финансите е отправено запитване за въпросната среща и за мотивите зад тези проверки. Той повдигна въпроси за присъствието на външно лице на срещата, както и за причините, наложили инспекциите точно в този момент. „Какво е наложило данъчните служби да сложат точно тези 25 души на скрининг, инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица“, попита Чакъров, изразявайки сериозни съмнения за политическа мотивация зад действията на КПКОНПИ и НАП.

„Днес ние вместо да се борим за справедливост и прозрачност, сме свидетели на целенасочени и систематични компроматни атаки, които имат за цел да ни дискредитират и да подкопаят доверието в ДПС и почетния председател д-р Ахмед Доган. Действията, на които сме подложени, нарушават основните принципи на правовата държава“, продължи Чакъров. Той призова българската общественост, дипломатическия корпус, медиите и гражданското общество да реагират на това, което определи като „безпрецедентна злоупотреба с власт“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари