Две верижни катастрофи на магистрала "Тракия"

0
Образувало се е километрично задръстване от коли
Образувало се е километрично задръстване от коли

Образувало се е километрично задръстване от коли

Тази сутрин две сериозни верижни катастрофи доведоха до значително затруднение на движението по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас. Инцидентите, станали при 160-ия километър на скоростния път, предизвикаха километрично задръстване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението се осъществява в аварийната лента

Поради катастрофите движението в засегнатия участък се осъществява единствено в аварийната лента. Шофьорите са предупредени да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат допълнителни инциденти. От АПИ съобщиха, че на място трафикът се регулира от "Пътна Полиция".

Призив за внимание и търпение

Пътната полиция и АПИ призовават всички водачи, които се намират на този участък или планират да преминат през него, да бъдат изключително внимателни и да спазват указанията на служителите. Специалистите препоръчват шофьорите да се движат със съобразена скорост и да проявят търпение, докато не бъде възстановено нормалното движение.

Причини за инцидентите

Към момента няма официална информация относно причините за двете верижни катастрофи. Служителите на "Пътна Полиция" и експерти от АПИ продължават разследването и събират данни, за да установят какво е довело до тези сериозни инциденти.

Очаква се възстановяване на нормалното движение

Очаква се, че след приключване на огледа на местопроизшествието и почистването на пътя, движението по автомагистрала "Тракия" ще бъде възстановено. В момента се работи усилено за отстраняване на последиците от катастрофите и за освобождаване на пътното платно.

Алтернативни маршрути

Шофьорите, които пътуват към Бургас, се съветват да използват алтернативни маршрути, за да избегнат засегнатия участък. АПИ препоръчва използването на обходни пътища, които могат да спестят време и да намалят натоварването на магистралата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари