Две катастрофи на главния път Варна – Разград – Русе

0
Произшествията предизвикват сериозни ограничения и затруднения в трафика
Произшествията предизвикват сериозни ограничения и затруднения в трафика Снимка: БТА

Произшествията предизвикват сериозни ограничения и затруднения в трафика

Две сериозни пътни произшествия са затруднили движението по главния път ВарнаРазградРусе, съобщи БТА. Инцидентите са предизвикали значителни ограничения и промени в обичайните маршрути за шофьорите.

Катастрофа при село Ушинци

Първият инцидент е станал на първокласния път Разград – Шумен, при село Ушинци. Пътната обстановка е усложнена, като е наложено ограничение на движението в този участък. Обходният маршрут, препоръчан от властите, преминава през Трапище, Лозница и Мировец.

Според комисар Иван Игнатов, заместник-директор на Областната дирекция на МВР, в катастрофата са участвали два тежкотоварни автомобила и лек автомобил, които са се ударили на входа на село Ушинци, откъм Разград. По предварителни данни има пострадал при произшествието. На мястото на инцидента е разположен екип на полицията, който обработва катастрофата и следи за безопасността на останалите участници в движението.

Произшествие близо до бензиностанция „Петрол“

Вторият инцидент се е случил по пътя РазградРусе, в близост до бензиностанция „Петрол“. По информация от мястото на събитието, ТИР се е ударил във внезапно спрял камион с влекач. Ограниченията в движението в този участък допълнително усложняват трафика и предизвикват задръствания.

Призив към шофьорите

От „Пътна полиция“ призовават всички шофьори да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на органите на реда. Шофьорите се насърчават да използват обходните маршрути и да бъдат внимателни при преминаването през затруднените участъци, за да се избегнат допълнителни инциденти и неприятности на пътя.

Екипите на полицията и „Пътна полиция“ са на място и работят усилено за нормализиране на движението и осигуряване на безопасността на всички участници в пътния трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 24
    1
    Русе
    А ограничаване на тежкотоварните камиони няма ли да има при тези температури? До момента катастрофите за днес са с тирове и блокиране на движението в посока Русе -Велико Търново и Русе -Варна . Румънците след час тръгват за морето ,нали ви е ясно какво ще се случи по пътищата . То не стига ,че нямаме пътища ама и при тези температура сама коловозите ще има след месец . СПРЕТЕ КАМИОНИТЕ !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари