Две двойки се сбиха на Еверест заради снимка

0
Спорът е започнал от невинна дискусия за най-добрата позиция за снимка
Спорът е започнал от невинна дискусия за най-добрата позиция за снимка

Спорът е започнал от невинна дискусия за най-добрата позиция за снимка

Двама мъже и две жени са задържани след бой на наблюдателна площадка на Еверест, съобщиха местни медии. Смята се, че кавгата е започнала, след като двете двойки, за които се съобщава, че са китайци, не са могли да се съгласят за най-доброто място за снимка.

Инцидентът е станал на 25 юни, след като екскурзовод е помолил групата да позира заедно за снимка на наблюдателната площадка до паметника за измерване на височината на Еверест.

На кадри, заснети от очевидци, се вижда как двете двойки се карат и се блъскат една друга, като двамата мъже в крайна сметка се хващат за гушите. В борбата се включват и двете жени, за да ги разтърват.

Според свидетели, спорът е започнал от невинна дискусия за най-добрата позиция за снимка, но бързо е прераснал в истински бой.

Малко след това на мястото на инцидента пристига граничната полиция на Еверест и успява да прекрати сбиването. Не е ясно дали някой от участниците е пострадал.

И четиримата души, замесени в боя, са задържани, а местните медии съобщават, че се провежда разследване.

Случаят е поредният пример за нарастващия проблем с пренаселеността и лошото поведение на Еверест. През април тази година Китай отново отвори достъпа до планината за чуждестранни алпинисти от тибетската си страна, след като беше затворен за две години заради пандемията.

Този сезон на Еверест е белязан от редица инциденти, включително смъртта на няколко алпинисти. Непал наскоро въведе нови правила за катерачите в Хималаите, включително изискване за носене на GPS проследяващи устройства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Връзка
    Освен в Русе и ма Еверест имало глупаци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари