Две деца пострадаха при пожар в Монтана

0
Състоянието на двете деца вече е стабилно
Състоянието на двете деца вече е стабилно

Състоянието на двете деца вече е стабилно

Пожар избухна тази сутрин около 09:30 часа в жилищен комплекс "Изгрев", блок 6 в град Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Монтана. В инцидента са пострадали две деца на възраст две и четири години, които са били обгазени.

По информация от полицията, майката на децата е била излязла за кратко навън, когато пламъците са лумнали. Пожарът е започнал от едно от таванските жилища и бързо се е разпространил в блока. Децата са били сами в жилището по време на инцидента и според първоначални данни са запалили огъня по време на игра.

Пострадалите деца са били незабавно откарани в центъра за спешна медицинска помощ в Монтана.

Състоянието на двете деца вече е стабилно и няма опасност за живота им, съобщи дежурният лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана д-р Снежана Христова, която е приела децата.

Двете момченца на 2 и на 4 години са пристигнали в тежко състояние, като по-малкото дете не е дишало и е имало опасност за живота му, предава БТА. След проведени веднага спешни реанимационни действия то е дошло в съзнание и е стабилизирано. В момента двете деца са настанени за лечение в детското отделение на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, правят се токсикологични изследвания, за да се установи какво точно са вдишвали при пожара. По първоначални данни става въпрос за па̀ри от горящи пластмаси, съобщи д-р Христова.

Разследването на инцидента продължава, информираха от полицейската дирекция в Монтана. Жилището, от което е тръгнал огънят, е почти напълно унищожено, а много други апартаменти също са пострадали. Според свидетели това не е първият случай, в който точно този апартамент гори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари