Двама водачи на мотопеди "изгоряха" при проверки в Русе

1
41-годишен отказа да бъде тестван за наркотици, а 18-годишен шофира без книжка
41-годишен отказа да бъде тестван за наркотици, а 18-годишен шофира без книжка

41-годишен отказа да бъде тестван за наркотици, а 18-годишен шофира без книжка

Полицейски служители в Русе задържаха двама нарушители на пътя в рамките на 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе.

На 13 септември 2024 година около 15:30 часа екип на Второ районно управление е спрял мотопед марка "Hercules" на булевард "Родина" в град Русе. Водачът, 41-годишен мъж, е управлявал превозното средство без поставена регистрационна табела. При проверката се е установило, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.

Според полицейския доклад, водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, както с техническо средство на място, така и чрез даване на проби в болнично заведение. В резултат на това е образувано бързо производство за престъпления по член 343б, алинея 6 и член 345, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Само няколко часа по-късно, на 14 септември 2024 година около 00:20 часа, друг екип на Второ районно управление е спрял мотопед на улица "Яребична" в град Русе. Водачът, 18-годишен младеж, е бил установен като неправоспособен. Допълнително е открито, че на мотопеда е поставена русенска регистрационна табела, издадена за друго превозно средство.

На младежа са съставени актове по член 140, алинея 1, предложение 1 и по член 150 от Закона за движението по пътищата. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо наказателно производство за престъпление по член 345, алинея 1, предложение 1 от Наказателния кодекс.

И двата случая са регистрирани в Второ районно управление на Министерството на вътрешните работи - Русе и се разследват от компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До 1
    Има едно , което кара с права тръба на ауспуха. Как може да ги толерирате такива бе? Горе в Чародейка север има едно семейство в 303 , моторизирана бригада. Никой няма книжки, пияни, дрогирани. Направо недоумявам защо се търпят и вгорчават живота на хора, отрудени, бременни жени, възрастни хора , невръстни деца ...
  • 8
    1
    Аз
    Значи това е наглецът, който вдига невъобразим шум във "Възраждане" денем и нощем.18 годишно пишлеме без право и да кара МПС.Сега за известно време ще има тишина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари