Двама огнеборци пострадаха при гасенето на пожара край Пловдив

0
Двама огнеборци пострадаха при гасенето на пожара край Пловдив
Двама огнеборци пострадаха при гасенето на пожара край Пловдив Видео: NOVA

Няма опасност за населението, заявиха властите

Пожар избухна в склад на завод за преработка на пластмасови отпадъци в близост до село Царацово, Пловдивско. По информация от Регионалната дирекция на пожарната, в склада са били съхранявани масла и горива, което е допринесло за интензитета на огъня. Пламъците бяха толкова мощни, че се виждаха и от крайните квартали на Пловдив.

При гасенето на пожара двама пожарникари са пострадали, единият от тях със счупен крак, съобщава NOVA. Те бяха незабавно транспортирани до болнично заведение в Пловдив. За щастие, по време на инцидента в предприятието не е имало работници.

Сигналът за пожара е подаден в 19:20 часа от служители на друга фирма в района. На място са изпратени 12 екипа огнеборци, които започнаха борбата с огъня. Пламъците се прехвърлиха през оградата и унищожиха три камиона, принадлежащи на база на транспортна фирма за международни превози, намираща се в съседство.

На мястото на инцидента пристигна областният управител на Пловдив и един от заместник-кметовете на града. Властите увериха, че няма замърсяване на въздуха, въпреки гъстият пушек, който се виждаше в Пловдив и покриваше част от автомагистрала „Тракия”. Мобилна лаборатория на екоинспекцията също беше изпратена, за да направи замерване на качеството на въздуха. Към момента няма риск за домовете в село Царацово и не се планира евакуация на местните жители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари