Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево

0
Трагедия в морето край Бургас: Двама удавени за едно денонощие
Трагедия в морето край Бургас: Двама удавени за едно денонощие

Трагедия в морето край Бургас: Двама удавени за едно денонощие

През изминалото денонощие морето край Бургас отне живота на двама души в различни инциденти. И двата случая се разиграха на територията, обслужвана от Областната дирекция на полицията - Бургас. Единият инцидент се случи край Поморие, а другият край Царево, като и двата случая предизвикаха тревога и бързи действия от страна на спасителните и полицейските екипи.

Първият трагичен случай беше сигнализиран около 13:05 часа на 26 август. Служителите на полицията в град Поморие получиха съобщение, че от морето пред комплекс "Гардения Палас", разположен на улица "Парашкев Стоянов", е извадено тялото на удавен човек. Оказа се, че удавникът е 64-годишен мъж от село Луково, община Своге. Тялото беше незабавно транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина към УМБАЛ - Бургас. Въпреки бързата намеса на спасителите, мъжът не успя да бъде спасен. Според първоначалните данни морските условия в района не са били благоприятни за плуване, като силните вълни и подводните течения са възможни фактори за трагичния инцидент.

Само няколко часа по-късно, около 16:10 часа, нов инцидент беше регистриран в района на Царево. Съобщение за удавник беше подадено до полицията за неохраняемия плаж, разположен в близост до комплекс "Лалов егрек", в местността "Диньов гьол" в землището на Царево. Спасителните екипи извадиха тялото на 40-годишен мъж от Габрово. Въпреки усилията на присъстващите, мъжът загуби живота си. Тялото му също беше транспортирано до Бургас за аутопсия.

Спасителните служби и полицията отново апелираха към гражданите и туристите да бъдат изключително внимателни при посещения на морето, особено на неохраняеми плажове и при неблагоприятни климатични условия. Често морските условия могат да се променят бързо и непредсказуемо, което увеличава риска за плуващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    Бесен съм на министерските чиновници, че направиха така, че да остават неохраняеми плажове. Освен че няма спасители, няма и флаг, никои не знае червен ли е, жълт ли е, зелен ли е? А това е важно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари