Двама души загинаха при пожар в къща в Монтанско

0
Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие
Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие

Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие

През изминалото денонощие в страната са ликвидирани общо 102 пожара, при които двама души са загинали. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи, като информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Пожарникарите са отговорили на 137 сигнала за произшествия, като три от тях са се оказали фалшиви. От тези сигнали 19 пожара са причинили материални щети. Те са възникнали в различни обекти: четири в жилищни сгради, още четири в помощни или временни постройки, пет в транспортни средства, един в горски масив, два в съоръжения на открито и три на други места.

Останалите 83 пожара не са нанесли материални щети. По-голямата част от тях са възникнали в сухи треви, горска постеля и храсти – общо 61 на брой. Освен това са регистрирани два пожара в стърнища, 17 в отпадъци, един в готварски уред и комини, както и два други инцидента.

Служителите на пожарната са участвали и в 32 спасителни и помощни операции. Сред тях са една аварийна интервенция при пътнотранспортно произшествие, 29 случая на техническа помощ, включително съдействие на други структури на МВР, премахване на опасни предмети, помощ на граждани и отводняване. Също така са оказали помощ при два инцидента с пострадали граждани.

Трагичен инцидент е настъпил вчера в 07:41 часа в село Замфир, община Лом, област Монтана. Сигнал за пожар в къща е получен в Оперативния център на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Монтана. Произшествието е овладяно с един пожарен автомобил от Районната служба в Лом, но за съжаление, двама души са загинали – жена на 54 години и мъж на 69 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари