Двама души са задържани в Пловдив за разгласяване на държавна тайна

1
Единият арестуван е председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски
Единият арестуван е председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски Снимка: Прокуратура на РБ

Единият арестуван е председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски

Окръжна прокуратура - Пловдив води разследване за евентуално разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Делото е образувано по чл. 357 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 юли 2024 г., в рамките на съвместна операция на Териториална дирекция Национална сигурност - Пловдив и Окръжна прокуратура - Пловдив, са задържани двама души. Те са подозрени в разпространение на държавна тайна, съобщават от прокуратурата.

В момента се проучват събраните доказателства, за да се прецени дали ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните лица.

По-рано днес стана ясно, че в Пловдив е арестуван председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски. От офиса на движението са били иззети и документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    чий е
    Казали са, че Мунчо е руски шпипонин ли? Това не е тайна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари