Дунав - Русе се готви за волейболния елит с обновен треньорски екип

0
Девет играчи от миналия сезон остават в отбора, селекцията продължава
Девет играчи от миналия сезон остават в отбора, селекцията продължава Снимка: ВК "Дунав" Русе

Девет играчи от миналия сезон остават в отбора, селекцията продължава

Волейболният клуб "Дунав" - Русе обяви в своята официална страница в социалната мрежа Фейсбук състава на треньорския екип и ядрото от играчи, на които ще разчита през предстоящия сезон в българския волейболен елит. Треньорският щаб ще включва петима души, а основната част от отбора ще се състои от девет волейболисти, които бяха част от състава през миналата година.

Както вече бе съобщено, през новия сезон "Дунав" ще бъде воден от Пламен Христов, а негов помощник ще бъде бившият старши треньор Красимир Миронов. Данко Тонев ще отговаря за скаутинга, статистиката и изготвянето на стратегията на отбора, докато физиотерапевтът Давид Димитров и един от най-опитните волейболисти в състава - Атанас Митев, ще се грижат за физическото състояние на играчите. Митев ще поеме и ролята на кондиционен треньор.

Клубът съобщи също, че ще запази ключови играчи от отбора, който спечели промоцията за участие в елита, както и Купата на България във втория ешелон през сезон 2023/2024. Сред тези играчи са капитанът Ангел Павлов, опитните Атанас Митев и Владимир Христов, както и посрещачите Дейвид Пенев и Христо Костов, диагоналът Алекс Николов, либерото Марио Дамянов и разпределителите Владимир Димитров и Адриан Сипос.

Неотдавна клубът се раздели с младите таланти Йоан Кайряков и Александър Станев. Единственото ново попълнение до момента е централният блокировач Любчо Янков. Помощник-треньорът и член на Управителния съвет на клуба Красимир Миронов сподели за Българската телеграфна агенция, че селекцията продължава и скоро ще бъдат обявени още две нови попълнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари