"Дунав" продължава напред за Купата на България след труден успех

0
"Драконите" надделяха над "Рилски спортист" след продължения
"Драконите" надделяха над "Рилски спортист" след продължения Снимка: ФК "Дунав" / Архив

"Драконите" надделяха над "Рилски спортист" след продължения

"Дунав" продължава напред в турнира за Купата на България след труден успех над "Рилски спортист".

Отборът на Дунав (Русе) се класира за следващата фаза на турнира за Sesame Купа на България, след като надделя над "Рилски спортист" с 3:1 като гост. Победата на "драконите" обаче не дойде лесно, тъй като им бяха необходими продължения, за да преодолеят съпротивата на домакините, отбелязва "Спортал".

Равностойна битка в редовното време

В първото полувреме и двата отбора не успяха да отбележат гол, като играта остана равностойна. Едва в 62-ата минута Димитър Законов успя да открие резултата в полза на гостуващия тим. Радостта на русенци обаче бе краткотрайна, тъй като само десетина минути по-късно Григор Долапчиев изравни за Рилски спортист в 73-ата минута.

Продължения решават изхода на двубоя

След като редовното време завърши при равенство 1:1, двата отбора трябваше да определят победителя в продължения. Още в началото на първото допълнително полувреме, в 96-ата минута, Кристиян Господинов успя да изведе Дунав напред в резултата. Окончателният удар върху надеждите на домакините нанесе Денислав Минчев, който в 107-ата минута оформи крайното 3:1 за "драконите".

Предстои сблъсък с елитен отбор

С тази победа Дунав (Русе) си осигури място в следващата фаза на турнира за Купата на България. В следващия кръг русенци ще имат предизвикателството да се изправят срещу отбор от Първа лига. Жребият определи техен съперник да бъде Хебър (Пазарджик), като двубоят ще се проведе в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 1
    От теб със сигурност никой не се интересува освен може би кварталния дилър ако му дължиш пари за дрогата към която си закачен
  • 0
    1
    дунаф у канавката!
    Кой изобщо се интересува от тези жалки подлоги на делиорманския Думуз и рязания либиец Пенчу?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари