ДТ „Сава Огнянов“ сваля цените за първия спектакъл от театралния фестивал

0
Постановката "Странна случка с куче през нощта" може да бъде гледана срещу 12 лева на 8 октомври
Постановката "Странна случка с куче през нощта" може да бъде гледана срещу 12 лева на 8 октомври Снимка: ДТ „Сава Огнянов“

Постановката "Странна случка с куче през нощта" може да бъде гледана срещу 12 лева на 8 октомври

Театралните ценители в град Русе имат повод за радост - Драматичен театър "Сава Огнянов" обяви специална промоция за откриващото представление на първото издание на фестивала "Есенни театрални срещи в Русе". Събитието ще се проведе от 8 до 13 октомври 2024 година в емблематичното Доходно здание.

Фестивалът, който обещава да събере редица звезди от театралното, литературното и филмовото изкуство, се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и Община Русе чрез програма "Култура". Основен организатор е Катя Костова, председател на сдружение "Кауза Пещера", а Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе е партньор в инициативата.

За откриващата вечер на 8 октомври, театърът прави специален жест към своята вярна публика, като намалява цената на билетите само на касата до 12 лева. Тази оферта важи единствено за първото представление от фестивалната програма.

Фестивалът ще бъде открит с постановката "Странна случка с куче през нощта" по романа на Марк Хадън, режисирана от Боян Иванов. Спектакълът се радва на значителен успех, като вече е отличен с престижната театрална награда "ИКАР" 2024 за дебют на младия актьор Калоян Желев. Той получи и номинация за наградите "АСКЕЕР", отново за дебюта си на сцената в ролята на Кристофър Буун.

В звездния актьорски състав на представлението участват още Стоян Радев (като гост-актьор), Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков и Надя Банчева.

"Странна случка с куче през нощта" се отличава и с още две номинации за "ИКАР" 2024 - Ванина Цандева за сценография и костюми, а Тодор Тодоров и Албена Баева за видеомапинг. Композиторът Христо Намлиев също получи номинация за авторската си музика към спектакъла.

Билети за събитието могат да бъдат закупени онлайн на www.entase.bg/dtruse или на касата на театъра. Работното време на билетния център е от 10:00 до 14:00 часа и от 14:30 до 18:00 часа. За допълнителна информация, посетителите могат да се обадят на телефон 082/830 168 или да разгледат официалния сайт на театъра: https://www.rusetheatre.com/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    културтрегер
    Ще сваля като няма публика в Русе.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари