ДТ "Сава Огнянов" обяви програмата си за септември

3
Русенските театрали подготвят две премиери през новия творчески сезон
Русенските театрали подготвят две премиери през новия творчески сезон Снимка: ДТ "Сава Огнянов"

Русенските театрали подготвят две премиери през новия творчески сезон

Драматичният театър „Сава Огнянов“ в Русе открива новия театрален сезон с две впечатляващи премиери през септември. Театралният сезон ще започне с "Опит за летене" по Йордан Радичков, а втората премиера е пиесата "БиФем" на Людмила Петрушевска.

„Опит за летене“ открива сезона на 13 септември

Първата премиера за новия сезон е насрочена за 13 септември, от 19:00 часа на Голяма сцена в Доходното здание. Спектакълът "Опит за летене" по Йордан Радичков обещава да бъде едно от най-запомнящите се събития на сезона. Постановката е дело на режисьора Недялко Делчев, който е известен със своите успешни адаптации и постановки на "Балкански синдром". Сценографията е дело на Борис Хаджигеоргиев, композиторът Пламен Мирчев – Мирона, а видеото е на Димитър Сарджев.

Участват актьори от цялата трупа на ДТ „Сава Огнянов“

В спектакъла ще вземат участие почти всички членове на трупата на ДТ „Сава Огнянов“, включително Алексей Кожухаров (гост), Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивайло Драганов, Милен Димитров, Йовко Кънев, Крум Берков, Ростислав Панков, Борислав Апостолов, Кадри Хабил, Тодор Лазаров, Надя Банчева, Евгения Явашева, Дона Вълова и Кристиана Ценкова.

„БиФем“ - Втората премиера за сезона

Втората премиера за сезона ще бъде на 25 септември, от 19:00 часа в Камерна зала. Спектакълът "БиФем" е по пиесата на Людмила Петрушевска и е режисиран от Ростислав Георгиев. Сценографията и костюмите са дело на Антония Соколова, а музиката отново е на Пламен Мирчев – Мирона. В ролите ще видим Ясена Господинова и Ивана Керанова.

Интересна история зад „БиФем“

Людмила Петрушевска е провокирана от филма "Есенна соната" на Ингмар Бергман да напише през 80-те години на миналия век пиесата "БиФем". Живеейки в Швеция, тя предлага текста на Лив Улман, любима актриса на Бергман, което води до успешна постановка в шведския Кралски театър.

Ростислав Георгиев - победителят от конкурса „Слави Шкаров“

Ростислав Георгиев е победител в конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ през 2022 година. Той спечели правото да постави пиеса по свой избор на сцената на ДТ „Сава Огнянов“, което го прави още по-интересен за предстоящата премиера.

Комедията „Още по-редки тъпанари“ завършва театралния септември

Театралният септември ще завърши с комедията "Още по-редки тъпанари" на 30 септември, от 19:00 часа на Голяма сцена. Тази постановка е продължение на спектакъла "Редки тъпанари", предлагайки нови обрати и герои. Режисьор е Теди Москов, сценографията и костюмите са дело на Свилена Величкова и Ванина Цандева, а музиката е композирана от Антони Дончев. Участват Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Ивана Керанова и Ростислав Панков.

Билетите вече са в продажба

Билетите за всички премиери вече са в продажба онлайн, а билетната каса ще отвори отново врати на 26 август. За повече информация и резервации, посетете официалния сайт на ДТ „Сава Огнянов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Петър Хинков
    А кога ще е премиерата на трагедията " Смъртта на кремълския педераст Путин"?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари