Дронове следят рисковите зони в Гърция след пожари

0
Властите реагират незабавно на нововъзникнали огнища
Властите реагират незабавно на нововъзникнали огнища

Властите реагират незабавно на нововъзникнали огнища

Частично са овладени активните пожари, които бушуваха на територията на Гърция тази нощ, съобщават от Гражданска защита. Огнената стихия продължава да представлява заплаха за част от Северна Гърция, Пелопонес и няколко от островите в Егейско море. На тези места духа силен вятър, който разпалва загасени огнища и затруднява усилията на пожарникарите.

Властите използват дронове за наблюдение на рисковите зони и реагират незабавно при възникване на нови огнища. Целта е да се предотврати разпространението на пожари в нови територии и да се защити населението.

Междувременно, от остров Крит съобщават за продължаващи вторични трусове след земетресението с магнитуд 4,5. Макар вторичните трусове да не преминават тази граница, властите предупреждават туристите да бъдат внимателни. Засега не се наблюдава масово напускане на почиващите, а хотелиерите уверяват, че обстановката е под контрол.

Силният вятър и нестабилните условия в Гърция изискват бдителност и бърза реакция. Властите се подготвят за евентуални нови инциденти и работят в тясно сътрудничество с местните екипи за спешна помощ. Въпреки опасностите, туристическата индустрия в страната продължава да функционира, като туристите са информирани за необходимостта от повишена бдителност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Да разбирам ли
    Гражданска защита на Гърция, защото ние си нямаме.Гражданска защита у нас е мечта, химера за българското население
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари