МВР: Ограничителните колчета са намалили катастрофите по пътя Русе - Бяла

1
От август 2023 година има само един загинал шофьор
От август 2023 година има само един загинал шофьор Видео: Русе Медиа

От август 2023 година има само един загинал шофьор

Началникът на сектор "Пътна полиция" - Русе, главен инспектор Николай Ненков, информира днес за значително подобрение на пътната безопасност по трасето Русе-Бяла, съобщи Русе Медиа. Ключов фактор за този успех е поставянето на ограничителни колчета в участъците с три ленти.

Ефективност на мерките за безопасност

От август 2023 година досега е регистриран само един смъртен случай на водач в този участък. Това представлява съществен напредък в сравнение с предходни периоди. Решението за въвеждане на тези мерки е резултат от съвместните усилия на Областно пътно управление - Русе, Агенцията по пътна безопасност и сектор "Пътна полиция" - Русе.

Статистика на пътно-транспортните произшествия

През изминалата седмица на територията на Русенска област са регистрирани общо 14 катастрофи, от които четири са класифицирани като тежки. Органите на реда са установили 365 административни нарушения по Закона за движение по пътищата. В резултат на това са съставени 69 акта и са издадени 296 фиша, от които 63 са глоби с фиш.

Проверки за алкохол и наркотици

В рамките на превантивните мерки, 129 водачи са били проверени за употреба на алкохол. От тях един е дал положителна проба с концентрация над 1,2 промила. Допълнително, от 75 проби за наркотични вещества, две са се оказали положителни. По тези случаи са стартирани бързи производства.

Чуждестранни нарушители и технически проверки

От началото на годината до момента са издадени 5205 електронни фиша на чуждестранни водачи, предимно румънски граждани. От тях са връчени 340, а платени - едва 179. Процесът на събиране на глобите е затруднен поради необходимостта от превод на документите и участието на други институции.

В рамките на техническите проверки, 28 моторни превозни средства са спрени от движение заради преправени шумозаглушители, а 211 - поради техническа неизправност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Калоян
    Репортерката му подсказва кои мерки биха дисциплинирали чуждите водачи, но човека не му се занимава. Все пак ще трябва да поеме някаква инициатива с която да наруши спокойствието на хората спуснали го на тази позиция. Също не е лошо когато се показва статистиката за проверени водачи, да се разделят и по вид на превозното средство. Защото пистарките които летят по булевардите сякаш са безконтролни
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В училище:
- Госпожо, аз колко отсъствия имам?
- Ти пък кой си?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари