Драгомир Стойнев: Пейджърите на "Хизбула" не са произведени в България

0
Скандал с пейджъри разкрива пропуски в българската бизнес регулация
Скандал с пейджъри разкрива пропуски в българската бизнес регулация Видео: NOVA

Скандал с пейджъри разкрива пропуски в българската бизнес регулация

Международните отношения и енергийната политика на България след последните събития, свързани със скандала около взривените пейджъри на "Хизбула" и дискусиите за бъдещето на енергийния сектор в страната. Тези теми бяха в центъра на оживена дискусия в предаването "Денят на живо" по телевизия NOVA NEWS, където депутатът от Българската социалистическа партия (БСП) Драгомир Стойнев изрази своята позиция по редица ключови въпроси.

Скандалът с пейджърите на "Хизбула" предизвика сериозни въпроси относно ролята на България в международната търговия и сигурност. Стойнев подчерта важността на факта, че устройствата не са произведени в България: "Хубаво е, че тези устройства не са произведени в нашата страна и няма как тук да е поставено взривното устройство". Този коментар идва в контекста на информацията, че норвежки собственик е регистрирал фирма в София, която е закупила пейджърите от Тайван и впоследствие ги е продала на "Хизбула".

Депутатът от БСП изрази загриженост относно възможността за регистриране на множество фирми на един адрес в България, което повдига въпроси за регулацията на бизнес средата в страната. "Дали е възможно толкова фирми да бъдат регистрирани на един адрес в България – да, възможно е. От БСП винаги сме апелирали за повече регулации в икономиката, иначе виждате до какви казуси стигаме", коментира Стойнев.

Обсъждайки политическата ситуация след предстоящите избори, Стойнев подчерта необходимостта от политическа стабилност и надпартиен подход. "Важно е парламентаризмът да доведе до политическа стабилност. Партийният интерес трябва да бъде загърбен, всички партии да направят крачка назад и да се мисли за България. Затова смятам, че трябва да има експертно, надпартийно правителство", заяви той.

Енергийната политика на България също беше обект на критичен анализ от страна на депутата. Стойнев изрази загриженост относно липсата на дългосрочна стратегия в сектора: "През годините единственото, което правим, е да затваряме, да взимаме краткосрочни решения. Фактът, че до момента нямаме енергийна стратегия, е показателен".

Особено внимание беше отделено на въпроса за оборудването на АЕЦ "Белене". Стойнев аргументира против продажбата му, посочвайки потенциален проблем с третия парогенератор на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй": "Трети парогенератор на Шести блок е проблемен. Това е така от 2004 година. Специалисти казват, че ще ни трябва нов. Вместо да ползваме оборудването, което имаме, за решаване на проблема, ние ще го продадем".

Депутатът изрази несъгласие с някои аспекти на Плана за възстановяване и устойчивост, особено в частта му за енергетиката. Той критикува предложенията за преструктуриране на Българския енергиен холдинг (БЕХ), предупреждавайки за потенциални финансови последици: "БЕХ дължи 1,2 милиарда евро на облигационери. Ако дружеството се раздели, държавата трябва да плати тези пари на облигационерите. Като излезе и 'Чирен', БЕХ става структура, която ще изчезне".

В заключение, Стойнев постави въпроса дали не би било по-целесъобразно България да използва въглищните си мощности за износ на енергия към Украйна, която изпитва недостиг, като по този начин се запазят работните места в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Шалом
    Е, този норвежки бизнесмен, който продавал пейджъри-бомби, защо ли пък е регистрирал фирмата си точно в България? Дали не е оставил некой и друг такъв пейджър и тука на нашите 240 депутати?
  • 0
    3
    Запознат бесарабски гей
    Аз съм обективен и запознат с комунистическите пишки бесарабски гей - само да не ми гръмне пейджър в гъза
  • 0
    2
    ами изказва се
    в ролята на по-запознат от теб!😜
  • 1
    1
    Обективен
    Този пък жалък нещастен кумуноид в каква роля се изказва?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...