Драгомир Драганов: Стопанската академия в Свищов е модерен учебен и научен център

0

Областният управител на Русе присъства на откриването на академичната година във висшето учебно заведение

В град Свищов се състоя тържествена церемония по случай откриването на новата академична година в Стопанска академия "Димитър А. Ценов". Висшето учебно заведение, известно като едно от най-престижните в областта на икономиката, администрацията и управлението, посрещна своя 89-ти випуск, наброяващ над 1200 първокурсници, разпределени в 21 бакалавърски програми.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Русе Драгомир Драганов, министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов (бивш възпитаник на Академията), областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и омбудсманът на Русе Валентин Димитров, който освен бивш студент е и настоящ преподавател в учебното заведение. Присъстваха също представители на Великотърновската света митрополия и кметът на Свищов Генчо Генчев.

В своето обръщение към студентите областният управител на Русе Драгомир Драганов подчерта важността на доверието между обучаващи се и преподаватели: "Уважавайте и се доверявайте на своите преподаватели, които Ви съпътстват в изграждането Ви като образовани и достойни граждани на България и света! Поставяйте високи изисквания към себе си, излизайте от зоната на комфорта си, решавайте реални проблеми и внедрявайте нови идеи". Той изрази признателност към преподавателския състав за непрестанните усилия в отстояването на името и престижа на Стопанската академия, утвърждавайки я като иновативен и модерен учебен и научен център.

Ректорът на Стопанската академия, доцент доктор Марин Маринов, се обърна към студентите с вдъхновяващи думи: "Интелектуалното израстване на всеки един от Вас е привилегия, която е за знаещите, искащите и амбициозни хора – за тези от Вас, които си поставят високи, но и реалистични цели. Вашите мечти и успешна реализация мотивират цялата академична общност да влага своите усилия Вие да се превърнете в добри професионалисти – Вие сте бъдещето на нашата икономика". Доцент Маринов подчерта, че образованието в Академията е трамплин за блестяща кариера и позволява развитието на свободни личности.

Церемонията беше увенчана с връчването на грамота и парична премия в размер на 1000 лева на отличника на випуска Йоан Парашкевов Денев от кмета на Свищов Генчо Генчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Мерлин
    всички знаят , че в продължение на 7-8 години дипломата вървеше 3500 лева, после малко поскъпна - все пак инфлацията си е инфлацията. Господари на ефира изловиха един от посредниците за прибиране на парите от желаещи да станат висшисти. От 23 университета в България ВФСИ от 5 място по качество на образованието в момента е на 21-во. Жалко за труда на много имените професори, които бяха издигнали Свищовското образование на пиедестал.
  • 0
    2
    Бенедикт
    Щом си имат тираджия - обвиняем за преподавател, бал съм те в смешния университет. Половината депутати са го завършили с половин прасе!
  • 4
    1
    Ха-ха, защо ли
    Да ти имам престижността на това учебно заведение щом Валко задните части е преподавател там и възпитаник на Рабфак открива учебна година. От десетилетия се знае как "се дипломират" някои хора в това "престижно "академично място" и колко "велики личности" в управляващите власти "са придобили ценни знания" по този начин. Долу - горе като в местния унивилает. Спомнете си преди години скандалите с тамошния бивш ректор Величко Адамов и далаверите и схемите, за които го изгониха. Защо ли много провинциални университети, сигурно се досещате кои са, имат такава печална "слава"?! Защо ли?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари