Драгомир Драганов: „Съединението прави силата“ не е само фраза, а израз, съдържащ в себе си послание

0
Всенародните действия от 6 септември 1885 година ни показват как трябва да постъпваме, за да излезем от спиралата на политическа немощ
Всенародните действия от 6 септември 1885 година ни показват как трябва да постъпваме, за да излезем от спиралата на политическа немощ Снимка: Областна администрация - Русе

Всенародните действия от 6 септември 1885 година ни показват как трябва да постъпваме, за да излезем от спиралата на политическа немощ

Областният управител на Русе Драгомир Драганов припомни значението на историческите събития от 6 септември 1885 година в обръщение към жителите на региона по случай наближаващото честване на Съединението. В своето послание той подчерта, че думите „Съединението прави силата“ не трябва да се възприемат просто като клише, а като ключов принцип за успешното изграждане на демократично общество. Той описа Съединението на Княжество България с Източна Румелия като пример за смелост и историческа гордост, но също така и като показател за способността на българския народ да гради бъдещето си, без да разчита на външни сили.

Именно всенародните действия от 6 септември 1885 година ни показват как трябва да постъпваме, за да излезем от спиралата на политическа немощ“, коментира Драганов, подчертавайки, че българската история е достатъчно богата на примери за единство и достойнство, които ни учат да преодоляваме личните интереси в името на общото благо.

Той ще участва в церемонията по отбелязване на празника, която ще се проведе на 6 септември от 11:00 часа пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площад „Княз Александър Батенберг“ в Русе. Заедно с кмета на Русе Пенчо Милков, Драганов ще произнесе слово в чест на историческата дата. По време на тържествата ще има почетен караул от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще изпълнява празнични маршове. В края на събитието ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност.

Програмата предвижда също така заупокойна молитва в памет на загиналите в борбите за освобождение и национално обединение, както и благодарствен молебен в чест на Деня на Съединението. Те ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Дъртото пиянде
    ше успее ли да прочете каквото са му написали?
  • 5
    2
    Запознат
    "Съединението прави силата" вече не е актуален. Новото послание звучи: "Съединените щати прави силата"!
  • 6
    1
    ...
    По пет статии на ден с този смешен брадатко, който подскача с лененото си панталонче около всяко ремонтче и търси да го снимат. Навират ни го защото го гласят за нещо. Не ни го показвайте повече моля.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари