Драгомир Драганов отличи винопроизводителя Димчо Райнов

2

Райнов е собственик на винарска изба „Райнов и синове“

Димчо Райнов, управител и собственик на винарска изба „Райнов и синове“, беше удостоен с почетна грамота от областния управител на Русе Драгомир Драганов. Отличието бе връчено за значителния принос на Райнов и неговата винарска изба към развитието и популяризирането на региона като атрактивна винена туристическа дестинация.

Регионът с голям потенциал за винен туризъм

По време на събитието областният управител Драгомир Драганов посети лично винарната и лозовите масиви на „Райнов и синове“ в село Нисово. Масивите на избата вече обхващат повече от 800 декара, което прави изключително впечатление на фона на развитието на винения туризъм в района. Според Драганов, регионът притежава огромен потенциал за развитие на този вид туризъм, но е необходимо той да бъде популяризиран по-активно както сред българските, така и сред чуждестранните туристи.

„Технологията и оборудването ни отговарят на най-съвременните световни изисквания за преработка на грозде и правене на качествени вина. Още повече, когато имаме собствени лозя, контролът е затворен. Много е важно каква суровина ще се преработва, за да се получи добро вино,“ сподели Димчо Райнов. Той подчерта, че водещият принцип в работата му е да произвежда вина, които са разпознаваеми сред клиентите.

Производство и експорт на вино от най-висок клас

„Райнов и синове“ се отличава със своя годишен капацитет от около 3 милиона литра вино, което включва 1 милион литра бяло вино и 2 милиона литра розе и червено вино. Годишно винарната произвежда между 800 000 и 1 милион бутилки, както и около 700 000 литра вино в тетрапак опаковки.

Голяма част от продукцията на „Райнов и синове“ е предназначена за износ – около 70% от вината намират пазар в Азия, САЩ и Европа. Виненият асортимент включва основни бели сортове като Шардоне, Совиньон блан, Мускат и Семийон, а от червените най-предпочитани са Мерло, Каберне Совиньон, Каберне фран, Гъмза и Памид. Последните два сорта, типично български, са особено ценени от чуждестранните любители на вино.

Успехи на международни конкурси и изложби

Винарската изба „Райнов и синове“ се утвърждава като производител на вина с високо качество, които редовно печелят отличия на международни конкурси. През 2019 година избата участва в най-престижното световно изложение за вина в Лас Вегас, където представи 11 различни вида вина. От тях 9 бяха отличени, а златни медали получиха вината от Мускат и Мавруд.

Димчо Райнов и неговият екип не само произвеждат висококачествени вина, но и осигуряват постоянна заетост за 25 души. В допълнение, по време на кампаниите за гроздобер и преработка на грозде се наемат допълнително още около 25 – 30 сезонни работници.

Винен туризъм с уникални преживявания

Избата организира и винени турове, които позволяват на посетителите да се запознаят отблизо с процеса на винопроизводство и да опитат селекция от вината на „Райнов и синове“. Тези турове обаче се осъществяват само след задължително предварително записване, което подчертава ексклузивния характер на предлаганите изживявания.

Бъдещето на винарството в региона

Винарската изба „Райнов и синове“ започва своето развитие през 2006 година с около 100 декара лозя, а днес техните лозови масиви се простират на над 800 декара. Успехът им е пример за устойчиво развитие на винопроизводството и винения туризъм в региона. Райнов продължава да инвестира в качеството на своите продукти и в популяризирането на българското вино на международните пазари, което допринася за утвърждаването на Русенско като значима дестинация за винен туризъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Цветан
    Нисовски гербаджии
  • -3
    3
    Кур за Зеленски
    Понеже съм неграмотен бесарабски куролап,много неща не са ми ясни,но то и аз пия сперма,а не вино,така че няма как да му разбирам
  • 13
    2
    алкохолик
    Виното на Нисово е само вода и боя. Главата цепи и мисълта не идва.
  • 17
    1
    Кур за Путин
    Как се правят 1 милион бяло и 2 милиона литра розе и червено от 800 тона равно на 800000 кг грозде от 800 декара, при най -добра реколта, не ми е много ясно. Всъщност ми е ясно, че се добавят 2 милиона и 200 хиляди литра вода и съответно захар и фосфати. Наздраве! Ох! Заболя ме главата от тяхното вино, без да съм го пил.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари