Драгомир Драганов към патриарх Даниил: Нека се смирим и да загърбим егото си в злободневието

0
Областният управител подчерта ролята на Българската православна църква за стабилността на държавата
Областният управител подчерта ролята на Българската православна църква за стабилността на държавата Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител подчерта ролята на Българската православна църква за стабилността на държавата

По време на среща в столицата, областният управител на Русе Драгомир Драганов подчерта ролята на Българската православна църква като стабилна институция в периода на политическа криза и напрегнато ежедневие. С думите си той се обърна към новоизбрания патриарх Данаил, който бе избран на 30 юни по време на Патриаршески избирателен църковен събор.

Драгомир Драганов отбеляза, че хората могат да намерят опора и да открият своята идентичност в църквата, като пожела на Негово Светейшество здраве и сили за водене на нацията по пътя на Христовата любов. Областният управител отправи и покана към патриарх Даниил да посети Русе и региона. „Убеден съм, че като предстоятел на Българската православна църква ще вдъхновявате всички нас с мъдрост и благочестие,“ каза още Драганов.

По време на срещата, на която присъства и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, Драганов подчерта важността на вярата за обединение на народа въпреки различията. „Вярата ни кара да сме заедно, въпреки различията помежду ни. Нека се смирим и да загърбим егото си в злободневието,“ допълни областният управител.

Драганов сподели с патриарха и отличните взаимоотношения между ръководената от него администрация и Русенската света митрополия. Той припомни и своите усилия като спомоществовател на редица храмове в областта, включително църквите в Бяла и Две могили.

Патриарх Даниил, който стана четвъртият предстоятел на Българската православна църква след възстановяването на Българската патриаршия, беше избран с 69 гласа на Патриаршеския избирателен църковен събор. От 4 февруари 2018 година до края на миналия месец той изпълняваше длъжността Видински митрополит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    До предходния
    Нещо грешиш в интерпретациите. Пази се от слънцето и високите температури, че явно не ти се отразяват добре. А при необходимост може да потърсиш и помощ в заведението на кака Теменужка М.
  • 0
    4
    до 2
    Я раздуй за твоето потекло, какъв е бил дядо ти, баща ти?!? Май доносници са били, а?!? Защото обикновено крадеца вика дръжте крадеца?!?😁😁😁 Същият си като тези писали доносите в ДС и станали сетне първи демократи! Отврат!
  • 2
    3
    Ставри
    Този тъл селяндур вече поучава и патриарха. Сегашните депократични селяндури са по-тъпи от комунистическите.
  • 21
    2
    Ах,
    Възпитаник на Рабфак във ВИНС Варна по бай Тошово време и син на комунист от Бяла честит на син на комунист, служител в МВР и в ДС в Смолян пак бай Тошово време. Това ли са ви "сините" партийци в СДС и духовните водачи на БПЦ? Всичко се е пребоядисало и префасонирало съобразно ситуацията и интересите.
  • 25
    1
    345345
    интересна форма на лицемерие - сатанински алкохолик, който се е отдал на изкушенията ще дава акъл на духовник и Божи човек
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари