Домакинства в София получиха рекордни сметки за вода

1
Съмнявам се, че ще ни върнат парите, заяви потърпевш
Съмнявам се, че ще ни върнат парите, заяви потърпевш

От „Софийска вода” заявиха, че ако има грешка, тя ще бъде поправена

Жителите на два входа на блок в столичния квартал „Младост” 1 бяха неприятно изненадани от рекордно високи сметки за вода, които достигнаха до 300 лева. Това предизвика сериозни притеснения сред обитателите, които не могат да намерят логично обяснение за толкова високото потребление на вода.

Според думите на един от живеещите в блока, такъв размер на сметките е абсурден, тъй като обичайната сума е била пет пъти по-малка. Той допълни, че е отсъствал от дома си за една седмица и е невъзможно през това време да е натрупано такова количество вода. „Съмнявам се, че ще ни върнат парите”, коментира той с недоволство, предаде NOVA.

Друг жител на кооперацията предполага, че проблемът може да се крие в некоректно отчитане на водомерите от страна на някои съседи. „Софийска вода” отчита общия водомер и разделя сумата между всички нас”, допълни той, изразявайки съмнения относно справедливостта на разпределението.

От „Софийска вода” са наясно с проблема и вече са започнали проверка, като предполагат, че може да става въпрос за техническа грешка. В момента се извършва щателна проверка, за да се установи причината за аномалията в сметките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Хубавка10
    Защо никога грешката не е в полза на абонатите на "Софийска вода"?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари